BARCELONETA U DUBROVNIKU

Jug u lovu na šesti Final Four u nizu

14.04.2010 u 08:38

Bionic
Reading

Vaterpolisti Juga danas (18.30 sati) igraju uzvratnu utakmicu četvrtfinala Eurolige. U prvom susretu Dubrovčani su slavili 9:7 i napravili veliki korak prema Final Fouru u Napulju

Jug lovi svoj šesti Final Four u nizu, ukupno osmi otkada se 2001. prvi put plasirao na turnirsku završnicu. Dubrovčani su konstanta europskog vaterpola, a velik posao napravili su u Barceloni. Sada kod kuće treba obraniti dva gola razlike, no u hrvatskoj momčadi i dalje vladaju mjere opreza.

'Svi znamo koliko je utakmica važna i nismo se opustili smatrajući da će nam pobjeda 9:7 u Barceloni biti dovoljna. Nismo imali vremena za velike pripreme jer smo u međuvremenu odigrali susrete s Budvom i Primorcem u Jadranskoj ligi, ali znamo što nam je činiti. Zaustavimo li njihove kontre, učinit ćemo dobar dio posla', rekao je trener Juga CO Elvis Fatović.

Atmosferu iz svlačionice je prenio kapetan Juga Miho Bošković.

'Idemo na pobjedu, iako nam i minimalni poraz od gola razlike osigurava prolazak. Odigramo li dobru obranu, ne sumnjam u povoljan rezultat', izjavio je Bošković.

Što se tiče izostanaka, prije utakmice se na temperaturu žalio Maro Joković, ali i on bi trebao biti spreman za najvažniju utakmicu sezone.