PRIMORAC BRANI NASLOV

Jug propustio priliku za europsko finale

14.05.2010 u 21:42

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO nisu se uspjeli plasirati u finale završnog turnira Eurolige koje se igra u Napulju. U današnjem polufinalu branitelj naslova Primorac iz Kotora je pobijedio Jug CO 11-10 (2-1, 5-5, 2-3, 2-1)

Jugaši sve do posljednje minute prve dionice nisu zabili gol, ali u nastavku je publika mogla uživati u rijetko viđeno atraktivnom vaterpolskom susretu. Jugaši su čitav dvoboj bili u igri za pobjedu, ali vodili su samo u dva navrata. prvi put golom Ivana Sukna početkom druge četvrtine, a veliku psihološku prednost imali su i nakon gola Markovića kada su sredinom zadnje dionice poveli sa 10:9.

Ipak, Primorac je rutinirana momčad koja, uostalom, brani i naslov lani osvojen u Rijeci i na krilima svojih brojnih i fanatičnih navijača pronašli su put do novog velikog uspjeha. Pogodak odluke zabio je rutiner Milić tri minute prije kraja, a zadnju ozbiljnu situaciju pred golom Kotorana imao je Dobud koji je ostao sam s golmanom i naciljao stativu.

Možda je presudan bio i napad primorca deset minuta prije kraja utakmice u kojemu su i Sandro Sukno i Andro Bušlje zaradili treću. Isključujuću, osobnu grešku i trećinu utakmice Dubrovčani su igrali bez svojih ponajboljih pojedinaca. Suci su arbitrirali vrlo konzistentno, ali dvije minute prije kraja poništili su spektakularan gol Boškovića za 11:11 zbog prekršaja na drugoj strani obrane.

Jugaši imaju za čime žaliti, ali Primorac je s razlogom ušao u svoj drugi uzastopni finale među kontinentalnom elitom.

U finalu će im se suprotstaviti Pro Recco koji je nakon produžetka izbacio Partizan sa 8:7. Bio je to prvi ovosezonski poraz Beograđana, dosad im nitko nije uspio izvući ni remi. Jug, dakle, onu prilično nesuvislu utakmicu za treće mjesto igra protiv Partizana.

Primorac Kotor - Jug CO 11-10 (2-1, 5-5, 2-3, 2-1)

JUG: Vićan, Vranješ, Bošković 2 (1), S. Sukno 1 (1), Joković 2 (1), Seman, Marković 2, Bušlje, I. Sukno 1, Dobud 2, Drobac, Obradović, Nižić.
PRIMORAC: Radić, Dr. Brguljan, Crepulja, Petrović, Trajković 1, Da. Brguljan 2, Kiss, Azevedo 2, Pavlović 1, Milošević, Steinmetz 1, Šetka 1, Milić 3, Drašković.

Peterci: Jug 3-4, Primorac 0-1
Realizacija igrača više: Jug 4-14, Primorac 9-15.
Suci: Taylan Emanuel (TUR), Koganov Mark (AZE)