VATERPOLSKA EUROLIGA

Jug i Mladost u teškoj borbi za Final Four

22.04.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Pred vaterpolistima Juga i Mladosti su utakmice istine, uzvratni ogledi četvrtfinala Eurolige. Dubrovčani dočekuju Partizan s dva gola zaostatka iz prve utakmice, dok 'žapci' na plivalištu na Savi moraju nadoknaditi tri gola zaostatka protiv Olympiacosa

Hrvatska kao svjetska vaterpolska sila u četvrtfinalu Eurolige ima dva predstavnika – Jug i Mladost. S obzirom da se završnica najboljih klubova Europe (ujedno i svijeta) igra u Rijeci, bilo bi lijepo kad bi barem jedan od njih dogurao do Final Foura.

Za taj cilj i Jugu i Mladosti je potrebna utakmica u kojoj će njihovi igrači odigrati u skladu s maksimalnim mogućnostima. Na plivalištu na Gružu Jug u srijedu u 18.15 sati dočekuje Partizan, po mnogima jednu od najjačih momčadi u ovom trenutku. U Beogradu su vaterpolisti Partizana slavili sa 11:9, znači da je Jugu potrebna pobjeda s više od dva gola.

Već sad je interes u Dubrovniku za ovu utakmicu ogroman i ulaznica više nema, a vaterpolisti Juga najavljuju da će se boriti do posljednjeg atoma snage. Jedina loša vijest je da će Jug na megdan s Partizanom ući slabiji za dvojicu igrača – Maru Jokovića i Pavu Markovića.

No i bez njih iz igrača Juga isijava optimizam. A kakav je stav domaćina prema ovom ogledu, za ilustraciju navedimo izjavu Amerikanca u redovima Juga Tonyja Azeveda

'Ako zanemarim Olimpijske igre, ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri. Tako sam se i spremao zadnja dva tjedna. Uvjeren sam da ako odigramo najbolje što znamo, nitko nas ne može pobijediti', rekao je.

Beogradski Partizan u Dubrovnik dolazi sa željom da pobijedi, a njihov trener Dejan Udovičić tvrdi kako je vrijeme da oni pokažu da su ozbiljna momčad.

'Ne razmišljamo o gol razlici niti o prvoj utakmici. Ponašamo se kao da prve utakmice nije ni bilo i zato u Dubrovnik idemo pobijediti. Došlo je vrijeme da pokažemo da smo ozbiljna momčad', izjavio je.

S obzirom da su i Jug i Partizan vrhunske momčadi, i Udovičiću je jasno da će odlučivati nijanse.

'Jug je odlična momčad, simbol Dubrovnika. Imaju znanje, moć i financije, zbog čega su već duže vrijeme u samom vrhu. Partizan također ima igrače koji mogu odlučiti utakmicu, ali vjerujem da će utakmicu odlučiti kolektivna igra i veća želja za pobjedom', završio je trener Partizana.

Za razliku od Juga koji mora nadoknaditi dva gola zaostatka iz prve utakmice, Mladost na svom plivalištu u srijedu u 16.50 sati ima teži zadatak.

'Žapci' su u prvoj utakmici u Pireju poraženi od Olympiacosa s tri pogotka razlike, 8:5, a kako u Mladosti doživljavaju ovu utakmicu, dovoljno govore riječi trenera Ozrena Bonačića: 'Ovo nam je najvažnija utakmica sezone. Bio bih sretan kada bismo se iščupali i došli do produžetaka'.

Dobra vijest za 'žapce' jest činjenica da su svi igrači spremni i uvjereni da će uspjeti u naumu da pobijede Olympiacos s većom razlikom od tri gola.

Olympiacos i njegove zvijezde Chatzitheodorou, Afroudakis i Komadina će sigurno napraviti sve ne bi li se plasirali na Final Four, no Mladost je jedna od najboljih te najtrofejnija vaterpolska momčad svijeta, a to treba respektirati. Trener Bonačić sigurno je jako dobro analizirao gdje su njegovi igrači griješili u prvoj utakmici, a ako se isprave te greške, Mladost ima velikih izgleda.