IVOVIĆ NEZAUSTAVLJIV

Jug Crnogorcima poklonio naslov prvaka

07.05.2010 u 21:48

Bionic
Reading

U finalnom susretu završnice Jadranske lige vaterpolisti Jug Croatia osiguranja su nakon produžetaka izgubili od Jadrana iz Herceg Novog sa 8:11 (3:1, 3:3, 1:1, 0:2, 1:4) i nisu uspjeli obraniti naslov prvaka

Susret je odigran na bazenu u Gružu, a sudili su pred 1.500 gledatelja Brguljan iz Kotora i Periš iz Splita.

JUG CO: Vićan, Vranješ, Bošković 2, S. Sukno 3, Joković 2, Seman, Marković, Bušlje, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 1, Nižić, Šutalo.
JADRAN HN: Šćepanović, Sekulić, Bebić, Elez, Vukčević, Radović, Janović 2 (1), Gojković 1, Ivović 5 (1), Zloković 2, Klikovac 1, Jokić, Perčinić, Tešanović.
PETERCI: JUG CO -, JADRAN 2/2.
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: JUG CO - 10/5, JADRAN - 7/2

Premda je vodio praktički cijelu utakmicu Jug CO je na koncu ipak izgubio finale i naslov pobjednika drugog izdanja Jadranske lige pripao je Jadranu iz Herceg Novog.

U posljednju dionicu Jug je ušao s dva gola prednosti (7:5), a u zadnjoj dionici imao je i dvije čiste prilike s igračem više za vodstvo od tri razlike. No, sve je uspio prosuti.

Jug je prednost izgradio sjajnom realizacijom igrača više (6/6), te odličnim obranama Frane Vićana. No, u posljednjoj četvrtini probudio se i suparnički vratar Ščepanović, a Jugova realizacija s igračem više je počela padati. U tim trenucima goste je vukao Aleksandar Ivović koji je zabio ukupno pet golova, pri čemu četiri uzastopce.

U produžetku je Jadran HN u potpunosti preokrenuo rezultat i kada je koncem prvog produžetka došao do dva gola više (10:8) bilo je jasno kako je pitanje pobjednika odlučeno. Do konca utakmice gosti su zabili još jedan gol.

Zanimljivo, Jug CO je ove sezone u Jadranskoj ligi ubilježio samo dva poraza i to oba identičnim rezultatom od Jadrana. Večeras u Gružu, te u regularnom dijelu natjecanja u Herceg Novom.

Jug CO idućeg vikenda očekuju nastup na Final Fouru Eurolige, a u polufinalu će igrati protiv prvaka Europe Primoraca iz Kotora.