ATP MIAMI

Juan Martin Del Potro zaustavio Čilića

27.03.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Bio je ovo Čiliću tek četvrti meč ove sezone i treći poraz. Nastupio je na Key Biscayneu na svom trećemu ovogodišnjem turniru ne računajući Challenger u Dallasu prije dva tjedna

Pobijedio je Juan Martin del Potro Marina Čilića 6-3, 7-6(3) u dvoboju trećeg kola ATP-ova turnira u Miamiju nakon sata i 48 minuta igre. Slavio je Argentinac četvrti put u njihovu šestom dvoboju. Bolje je servirao i manje griješio.

Prvi je set najbolji hrvatski tenisač odigrao očajno izgubivši čak dva servis-gema. Stvorio mu je Argentinac break-priliku već u prvom gemu, a realizirao je već u trećem, što je ponovio još jednom tijekom seta.

Čilić je odlično odgovorio na početku drugog seta povevši na Argentinčevu servisu 1-0, no 11. se nositelj vratio u igru, te dobio tie-break zahvaljujući pet neprisiljenih pogrešaka hrvatskog tenisača.

Bio je to inače njihov prvi tie-break ikad. Odigrali su prethodno 18 setova bez potrebe za 13. igrom.

Bio je ovo Čiliću tek četvrti meč ove sezone i treći poraz. Nastupio je na Key Biscayneu na svom trećemu ovogodišnjem turniru ne računajući Challenger u Dallasu prije dva tjedna.

Novi okršaj dvojicu vršnjaka, 23-godišnjaka između čijih je rođendana samo pet dana razlike, očekuje za uskrsni vikend u Buenos Airesu, u četvrtfinalnom dvoboju Davis Cupa.