FORSIRA TRANSFER

Jovetić silom želi stopama Roberta Baggia

25.07.2012 u 15:26

Bionic
Reading

Nakon što je Fiorentina odbila dvije ponude Juventusa za crnogorskog nogometaša Stevana Jovetića mladi veznjak zatražio je hitan razgovor s klupskim predsjednikom

Talijanska La Gazzetta dello Sport u srijedu piše kako je Jovetić zatražio prijem kod predsjednika Fiorentine Andree Della Vallea kako bi od njega osobno zatražio transfer u Juventus.

Tamošnji mediji špekuliraju da je Fiorentina već odbila 13 milijuna eura plus Alessandra Matrija i Michelea Pazienzu, a potom i 25 milijuna eura samo u novcu. Službeni stav kluba je da traže okruglih 30 milijuna eura za 22-godišnjeg ofenzivnog veznjaka što znači da je posljednja ponuda talijanskog prvaka "kratka" za 5 milijuna eura.

Situacija je to koja dosta podsjeća na onu oko Luke Modrića, a kao i hrvatski reprezentativac, i Crnogorac se još nada dogovoru klubova oko transfera.

Navodno bi se razlika do traženih 30 milijuna eura mogla pokriti mladim veznjakom Juventusa Lucom Marroneom kojeg bi u Fiorentini rado vidjeli u svojim redovima.

Međutim, kako Jovetić ne vjeruje da će i taj detalj osigurati okončanje pregovora i njegov prelazak u Juventus, zatražio je razgovor s Della Valleom.

Most između Juventusa i Fiorentine sada je prohodan, primjerice na posudbu iz Torina u Firenzu je došao napadač Amauri, ali nekada ta veza uopće nije funkcionirala. Kada je 1990. Roberto Baggio u tada najvećem transferu u povijesti prešao iz Fiorentine u Juventus rasplamsala se velika mržnja koja je danas amortizirana.