PORAZ NA STARTU

Jovanović: Ljut sam na sebe, taktički sam bio loš

31.07.2012 u 15:49

Bionic
Reading

Hrvatsko mačevanje više nema svog predstavnika na Olimpijskim igrama. Naime, Bojan Jovanović poražen je u prvom kolu turnira od Meksikanca Daniela Gomeza.

Bojan Jovanović, jedini hrvatski predstavnik u mačevanju na Olimpijskim igrama, morao je priznati poraz na samom početku turnira izgubivši i prvom kolu floreta od Meksikanca Daniela Gomeza 'zlatnim bodom' u produžetku 15:14.

'Previše sam taktizirao, imao sam strašno veliku tremu, nisam mogao spavati od isčekivanja, a inače je to dobra stvar oko mene. Sva ova gungula u Olimpijskom selu, Hrvatska još nema medalju, moja šansa života - sve je to utjecalo na mene', kazao je Jovanović, prvi naš mečevalac na Olimpijskim igrama nakon Branka Tretinjaka i Vladimira Mažuranića 1936.

Jovanović je propustio veliku priliku, vodio je s 9:5 krajem druge runde, a onda u trećoj dopustio Meksikancu da povede 13:11. Bojan se uspio vratiti, i 43 sekunde prije kraja poveo s 14:13. No, Gomez je 17 sekundi do kraja spasio, a dvoboj je otišao u produžetak, u kojem je Gomez bio uspješniji i slavio 'zlatnim bodom'.

'Dopustio sam mu da izigra, taktički sam loše odigrao. Bio sam prepasivan kod 14:13. Užasno sam nesretan', kazao je vidno uzrujani Jovanović, koji će ovaj dan dugo pamtiti, doduše ne po dobru.