BRITAK NA JEZIKU

Joško Jeličić brutalno spustio Milanu Borjanu kao nitko do sada; jednom rečenicom je uništio kanadskog golmana

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Dinama i Hajduka Joško Jeličić oprao je u HTV-oj emisiji kanadskog golmana Milan Borjana

Hrvatska je svladala Kanadu 4:1, ali glavna tema nažalost nije uvjerljiv trijumf Vatrenih nego kanadski golman Mian Borjan koji je svojim ranijim izjavama navukao bijes hrvatske javnosti. Rođen je u Hrvatskoj, u Kninu, ali je za sebe govorio da je iz tzv. Republike Srpske Krajine.

'Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko... Ja sam rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina', kazao je u jednom razgovoru za medije Borjan.

Njegove kontroverzne riječi dodatno su motivirale hrvatske navijače pa je Borjan bio njihova meta i za vrijeme utakmice te su mu s tribina vikali 'Ustašo', a on ih je provocirao dizanjem tri prsta. Kanadski golman postao je predmet sprdnje i na društvenim mrežama, a spustio mu je i stručni komentator Joško Jeličić koji je poznat po britkom jeziku.

  • +33
SP Katar: Hrvatska - Kanada Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

'Osim što ne poznaje dobro zemljopis, ne ulijeva baš povjerenje ni kao golman', rekao je Jeličić još na poluvremenu utakmice dok je Hrvatska vodila 2:1, a do kraja susreta Borjan je popio još dva gola.

Inače, nakon poraza Borjan se dotakao hrvatskih navijača: 'To pokazuje kakvi su ljudi primitivci, to samo govori o njima. Čuo sam uvrede, ali to govori da trebaju poraditi na sebi i svojim obiteljima. Očigledno imaju neku frustraciju kod kuće, pa je na stadionu iskaljuju na nekom drugom.'

  • +29
Hrvatska - Kanada, navijači na tribinama Izvor: Profimedia / Autor: OZAN KOSE / AFP / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal