KAKAV TRANSFER

Joško Gvardiol totalno impresirao bogatog nogometnog velikana koji zbog njega ruši svjetski rekord u isplaćenoj odšteti

30.11.2022 u 08:23

Bionic
Reading

Joško Gvardiol već dugo je meta bogatih europskih klubova, a kao najozbiljniji kupac već mjesecima ističe se Chelsea koji je spreman za hrvatskog braniča iskrcati rekordan iznos

Hrvatskom reprezentativcu tek je 20 godina, a mogao bi se upisati u nogometne knjige rekorda. Naime, Gvardiol je s impresivnim izdanjima nastavio i na Svjetskom prvenstvu u Katru, igra poput nekog vrhunskog rutinera, te si je tako još više povećao cijenu.

Ugovorom je vezan s RB Leipzigom čak do lipnja 2027. ne tako davno je produljio vjernost bundesligašu, pa je jasno da onaj tko ga želi mora platiti ogromnu odštetu.

Chelsea je spreman duboko zavući ruku u blagajnu. Ugledni talijanski novinar Alfredo Pedulla tvrdi kako je engleski premijerligaš i dalje u kontaktu s Nijemcima i da im je Gvardiol meta broj 1.

Iznos koji se počeo spominjati u medijima je nevjerojatnih 90 milijuna eura što bi bio svjetski rekord po isplaćenoj odšteti za nekog braniča. Mladi Hrvat bi tako s vrha bi skinuo dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87.1 milijun eura.

Naravno, bila bi to i rekordna odšteta koju je neki klub isplatio za hrvatskog nogometaša, a rekorder je zasad Mateo Kovačić kojeg je Chelsea platio Realu 45 milijuna eura (2019.).

  • +33
SP Katar: Hrvatska - Kanada Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL