MARIBOR KAO MTK

Josip Šimić zna kako Dinamo može do Lige prvaka

28.08.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Josip Šimić je morao prekinuti uspješnu nogometnu karijeru 2007, u 30. godini života, zbog čestih ozljeda, no navijači zagrebačkog Dinama još jako dobro pamte njegove golove protiv mađarskog MTK-a, nakon čega su se 'modri' plasirali u Ligu prvaka

Iako se danas bavi ugostiteljstvom po cijele dane, kako bi obiteljski caffe club History u strogom središtu Zagreba savršeno funkcionirao, Josip Šimić ne propušta utakmice kluba u kojem je proživio najljepše trenutke. Njegov gol Ajaxu i spomenuti protiv MTK-a zlatnim su slovima upisani u povijest Dinama…

Prvu utakmicu i pobjedu Dinama 2:1 protiv Maribora Josip je rado prokomentirao za tportal.hr:

'Dinamo u Maksimiru nije odigrao ništa spektakularno, imao je laganu nadmoć protiv prosječne momčadi kao što je Maribor. No slovenska je momčad vrlo dobro posložena i na terenu stoji stvarno dobro, a treba reći i to da je samo sreća spasila Dinamo da ne zabiju gol', kazao je Šimić dodavši:

Što vi mislite?

Na Tribini.hr vas pitamo: Kolike su danas šanse za prolazak u Ligu prvaka jedne, a kolike druge momčadi? Ima li Maribor pravo na optimizam? Kako ste vidjeli njihovu igru u prvom susretu?

'Mislim da se radi o dvije podjednake momčadi i da su šanse za prolaz u Ligu prvaka 50-50.'

Šimić je mišljenja da Dinamo u uzvratu mora odigrati puno agresivnije nego u Zagrebu:

'Ako Dinamo ponovi igru iz Zagreba, teško može računati na ulazak u nogometnu elitu', kazao je Šimić koji se nakon toga nadovezao na osobni primjer.


'Protiv mađarskog MTK-a u Zagrebu smo odigrali 0:0 iako smo imali nadmoć na terenu, a uz to je Edo Mujčin dobio crveni karton. Sve nam je ovisilo o uzvratnoj utakmici i pritisak je bio ogroman. Vrlo slična situacija kao danas. Kad smo krenuli prema Mađarskoj, bili smo svjesni da nismo u briljantnoj formi i osjećao se strah. U toj sam utakmici zabio oba gola glavom, a nakon drugog gola - kad smo bili sigurni da idemo dalje jer smo znali da nećemo primiti dva gola - napokon je nestao grč i počeli smo dobro igrati', prisjetio se mlađi brat Šimić koji će sredinom rujna napuniti 35 godina.

No upozorava Dinamove igrače da se protiv slovenskih momčadi nikada ne smiju opustiti.

'Naravno da očekujem pobjedu Dinama, ali treba reći da su slovenske momčadi uvijek opasne pred svojim navijačima i da smo se s njima uvijek mučili, od kadeta i juniora pa do ovako važne utakmice. To je nevjerojatno, ali Slovenci nam ne leže. Kratko i jasno, Dinamo mora zabiti gol ako želi dalje jer bez gola u mreži Maribora nema velike šanse za prolaz.'

Za kraj se poigrao i prognoze od kojeg igrača Dinama očekuje eksploziju.

'U zadnjih nekoliko utakmica Sammir je dobio samopouzdanje, a i mediji su ga digli, tako da će on po mom mišljenju biti prevaga. Za takvog igrača Liga prvaka je prevelik izazov za nova dokazivanja, a dobrim igrama došao bi i blizu poziva u reprezentaciju Hrvatske. Igrati protiv najboljih svjetskih igrača ipak je dovoljan motiv da pokaže svu raskoš svog talenta', dodao je Šimić.