RAZGOVOR S POVODOM

Josip Sesar kreće u novu sezonu s potpuno redizajniranom Cibonom, stigla su još dva nova igrača. A blokada?

28.09.2022 u 12:49

Bionic
Reading

Bliži se početak nove košarkaške sezone. Košarkaše Cibone u HT Premijer ligi u 1. kolu u petak na Gripama očekuje derbi protiv Splita, dok u ABA ligi igrači Josipa Sesara u nedjelju dočekuje momčad Partizana

Što se tiče nastupa na regionalnoj razini Cibonu ništa ne priječi da krene u novu sezonu s redizajniranom ekipom.

Unutar granica Hrvatske problemi postoje. Naime, aktualni prvak države mora podmiriti svoja dugovanja prema igračima iz prethodne sezone koji su ih svojom prijavom blokirali pri HKS-u. Tradicionalno, Cibona to rješava u zadnji trenutak, a da će i ova sezona uredno početi na sportskom polju vjeruje i trener Cibone Josip Sesar.

'U svim dosadašnjim potezima čelni ljudi kluba su pokazali odgovornost i veliku energiju. Trgaju se za klub.', rekao nam je Sesar te izvijestio o nekoliko značajnih novosti iz Savske.

'Potpisali smo Filipa Bundovića. Ovo je njegov povratak među Vukove. On je rješenje koje smo tražili na centarskoj poziciji i zadovoljan sam činjenicom da smo sklopili ugovor do kraja sezone. Aleksandar Aranitović je također naš novi igrač. S njim smo dogovorili suradnju na dva mjeseca uz mogućnost produljenja', rekao je za strateg Cibone za tportal.

Aranitović (24, 195 cm) igra na vanjskim pozicijama, a posljednji klub za koji je igrao bio je Alytus Dzukija iz Litve. Košarkaški put započeo je u Crvenoj zvezdi nakon čega prelazi u Megu, a zatim Partizan. Sljedeće stanice bili su mu nizozemski Den Bosch te Mladost iz Zemuna nakon čega odlazi u Litvu. Zanimljivo je da ima i hrvatsko državljanstvo te se u u HT Premijer ligi neće brojati kao stranac.

Srpski bek će doći kao as na desetku nakon vijesti o ozljedi vrsnog šutera, bivšeg igrača Splita, Slovenca Blaža Mesičeka.

'Ozlijedio se tijekom prijateljskog susreta s Cedevita Olimpijom. Ruka je u longeti, a to za sada znači mjesec dana pauze. Danas će obaviti dodatne pretrage pa ćemo preciznije znati koliko će biti odsutan. Nadam se dobrim vijestima', dodao je Sesar.

Utakmica 1. kola HT Premijer lige Split - Cibona otvara novu košarkašku sezonu te je na rasporedu u petak s početkom u 19 sati, dok nedjeljni domaći ogled s Partizanom u okviru 1. kola AdmiralBet ABA lige Zagrepčani igraju od 17 sati.

Dres Cibone ove sezone nosit će: Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Sven Smajlagić, Ivan Majcunić, Lovro Mazalin, Marko Baković, Borna Kapusta, Nikola Malešević, Krešimir Ljubičić, Filip Bundović, Aleksandar Aranitović i Blaž Mesiček (ozlijeđen).

Standings provided by SofaScore