pred gostovanje u bratislavi

Josip Juranović naglasio važnost uloge Dejana Lovrena u reprezentaciji: Moramo ga slušati što god da kaže....

02.09.2021 u 17:41

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je u Moskvi odigrala 0:0, a odmah nakon utakmice krenula je zrakoplovom za Bratislavu, gdje je u subotu (20.45 sati) čeka novi kvalifikacijski ogled. Ovog puta protiv Slovačke

Iako Hrvatska nije u Moskvi odigrala utakmicu za pamćenje, konačni rezultat ali i važan bod na kontu naših, ipak je donio mir te zadovoljstvo pred novo gostovanje.

Kako je izbornik Dalić rekao, nije važno gdje i kako će se skupljati bodovi a koji bi Hrvatskoj trebali osigurati odlazak na SP u Katar, ali dobro je što je taj bod osvojen na gostovanju kod najvećeg suparnika.

Igrači su, što je jednako važno, svjesni da izvedba nije bila najbolja, posebice u napadačkom dijelu, a po tom pitanju vrlo direktan bio je Dejan Lovren.

'Ajmo reći, solidna trojka, uvijek smatram da možemo bolje, držali smo se dobro, imali par prilika, ona Perišićeva bila je najbolja, bili smo kompaktni, borili smo se. Bod je dobar, ali bolje bi bilo da smo ih uzeli sva tri', staložen je bio 32-godišnji stoper Zenita, a potom i ponovio ono što smo svi vidjeli'.

>> Dejan Lovren upozorio na kojoj poziciji Hrvatska nema pravo rješenje: Fali nam ubojiti napadač. Ušao je Livaja, možda mrvicu prekasno

'Fali nam taj klasični broj '9', ubojiti napadač. Ušao je Livaja, možda mrvicu prekasno, trebamo malo više pucati prema golu, lijepo je dodavati se oko 16-erca, ali fali taj završni udarac'.

Naravno, Lovrenova riječ ima težinu, s obzirom na njegov višegodišnji doprinos reprezentaciji. A kako još utječe na suigrače, potvrdio je ovog četvrtka Josip Juranović, koji je prije par dana postao igrač Celtica.

'Pričamo prije utakmice o kretnjama, upozorava me kad da izađem. On je jedan od lidera u momčadi i moramo ga slušati što god kaže'.

Kakva je atmosfera u svlačionici?

'Jako dobra. Pričali smo o tome da smo mogli možda uzeti tri boda, ali protiv Slovačke moramo ići agresivnije i jače'.

Hoće li poraz od Hrvatske 4:0 biti veći motiv Slovacima (op.a zbilo se to u sklopu kvalifikacija za Euro 2020, u rujnu 2019. godine)?

'Mislim da ne. Imamo jako puno kvalitetnih igrača i na njihovu agresiju idemo još agresivnije. Da budemo precizniji i brži i da, ako dođemo u priliku, zabijemo gol'.

Kako gledate na stanje u skupini?

'I dalje smo prvi, sve je na nama, a ostalo se zakompliciralo. Svi smo u tri boda, nema više slabih utakmica'.

  • +22
Rusija - Hrvatska, kvalifikacije za SP Izvor: EPA / Autor: YURI KOCHETKOV

Koliko znate o Slovačkoj?

'Tek u pet sati ujutro smo došli u hotel i nismo još imali vremena. Danas ćemo sjesti s izbornikom i vidjeti'.

Pričate li uoči utakmice s izbornikom o kalkulacijama, koliko bi bodova trebalo uzeti?

'Mi kao igrači uvijek razmišljamo samo o pobjedi, a ostalo je na stožeru'.

Kakav je bio plan igre, što se tražilo od Vas i Sose kad dobijete priliku za centaršut?

'Ne bih rekao da nije bilo igrača na centaršutevima. Bio je jednom Pašalić, par puta Perišić i Vlašić. Falilo nam je više koncentracije u napadu da zabijemo gol. Izbornik nam je rekao da igramo svoju igru, da idemo prema naprijed'.

Vrlo napornih nekoliko tjedana za Vas, kako ste zadovoljni formom?

'Što reći... Otišao sam stepenicu dalje i jedva čekam ostaviti trag u Celticu kao što sam ostavio u Legiji. Što se reprezentacije tiče, to je sveti dres. Kad ga obučeš, nema povlačenja, ideš glavom na kopačku'.

Kako ste zadovoljni igrom u obrani?

'Pričali smo nakon utakmice, mislim da je to bilo dobro. Ovo je put kojime moramo ići dalje kad je obrana u pitanju. Protiv Rusije smo ušli u utakmicu tako da pokažemo karakter da ne želimo primiti gol i mislim da se kompaktnost mogla vidjeti od prve minute. Imali su možda jednu izglednu šansu'.