transfer života

Jose Mourinho u Tottenham dovodi hrvatskog reprezentativca, no zaboljela ga je glava kad je čuo njegovu cijenu

09.03.2020 u 12:22

Bionic
Reading

Borna Barišić (27) je u ljeto 2018. godine za dva i pol milijuna eura stigao iz Osijeka u momčad Glasgow Rangersa. Iza njega su dvije sjajne sezone, nezamjenjiv je na poziciji lijevog beka, ustalio se i u hrvatskoj reprezentaciji, a sada je pred potpisom životnog ugovora

Glasgow Rangersi u potpunosti su se vratili u život. Nakon bankrota i izbacivanja iz lige, te polaganog vraćanja u najviši rang natjecanja, sada su konkurentni najvećem rivalu Celticu, dobri su i u Europi, imaju momčad koja jamči svjetlu budućnost jednom od otočkih velikana.

Sigurno je kako dio zasluga za sve to pripada i treneru Stevenu Gerrardu. Legenda Liverpoola radi sjajan posao na Ibroxu, u godinu i pol dana pokazao je kako ima 'trenersku žicu', ali i sjajno oko za dovođenje igrača.

Među onima koje je angažirao je i Borna Barišić (27) koji je u ljeto 2018. godine iz Osijeka stigao u Rangerse za samo dva i pol milijuna eura. A Barišić je u Škotskoj igrački procvao, standardan je i nezamjenjiv u momčadi Rangersa, a uz to se afirmirao i u dresu hrvatske reprezentacije.

Barišić je jedan od najkonstantnijih i najboljih igrača Glasgow Rangersa, zato niti nije čudo da ga je u zimskom prijelaznom roku Roma je pokušala preoteti, ali Gerrard je na vrijeme reagirao te je naš reprezentativac ostao na Ibroxu.

No, sada je situacija drugačija i čini se kako će Borna Barišić već ovog ljeta dobiti ugovor života. No, ne u Glasgowu, već u Londonu. Engleski mediji donose kako je Jose Mourinho odlučan u namjeri da su svoj Tottenham dovede hrvatskog lijevog beka. Baš je to najkritičnija pozicija u momčadi 'spursa', a Mourinho u Barišiću vidi dugoročno rješenje.

Ponadao se Mourinho kako će našeg reprezentativca dobiti za 'sitan novac', ali zaboljela ga je glava kad je čuo koliko Rangersi traže na njega! Jer Barišić je prije samo mjesec dana potpisao novi, puno bogatiji ugovor. Naš je nogometaš u Glasgowu do tada zarađivao oko 750.000 eura na godinu, a ugovor mu je isticao u lipnju 2022. godine. Rangersi su mu ponudili novi ugovor do 2024. godine uz značajno povećanje plaće te Barišić sada - kako tvrde škotski mediji - zarađuje oko 950.000 eura na godinu plus bonusi. No, i odšteta je za njega puno veća...

  • +5
Rangers - Braga, Europska liga, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ROBERT PERRY

Kako u ovom trenutku Mourinho u stvari nema konkretno i kvalitetno rješenje na toj 'bolnoj' poziciji lijevog beka, mora pristati na sve uvjete koje postavi škotski velikan.

Tako bi Tottenham za Bornu Barišića platio čak 26 milijuna eura, to je deset puta više nego što su ga Rangersi platili Osijeku! Uz to bi Borna Barišić postao najskuplji igrač Rangersa u posljednjih 10 godina. Prvi do njega je bivši napadač hrvatske reprezentacije Nikica Jelavić za kojeg je Everton 2012. godine platio 'tek' 6.6 milijuna eura.

Kolike su šanse za ovaj transfer? Barišić je profil igrača koje Mourinho obožava, uz to naš reprezentativac u stvari niti nije skup za engleske pojmove, posebice kad se zna koje sve kvalitete donosi na terenu. U isto vrijeme Rangersi imaju priliku za izvanrednu zaradu, a to se ne propušta... A za Bornu bi ovo bio transfer života.