spreman je čekati

Jose Mourinho još je uvijek bez posla, a ovo je popis klubova koje 'Specijalni' je do sada odbio

28.09.2019 u 15:47

Bionic
Reading

Krajem prošle godine Jose Mourinho dobio je otkaz u Manchester Unitedu te je odlučio uzeti kraći odmor od nogometa. No, taj se odmor odužio, ljetni je prijelazni rok završio, a Mourinho je i dalje bez posla. Istina, radi kao komentator za jednu televizijsku kuću, ali sam priznaje da mu je najveća želja što prije sjesti na klupu

Neki će reći kako je Jose Mourinho kao lešinar, za sada samo čeka kako će se razviti situacija u madridskom Realu gdje se - barem prema tvrdnjama španjolskih medija - Zinedineu Zidaneu opasno trese stolica. No, imao je priliku Mourinho raditi, no do sada je redom odbijao ponude koje su mu stizale.

Tako je prvo odbio portugalske velikane, Benficu i Sporting koji mu natjecateljski očito nisu 'napeti'. Potom su mu stigle ponude iz Bundeslige, javili su se Schalke i Wolfsburg, ali 'Specijalni' nije ni trznuo. Jedino mu je na pameti Bayern, navodno je i počeo učiti njemački jezik, no za sada je Niko Kovač poprilično siguran 'u sedlu' bavarskog velikana.

Nakon što je 'očistio' Portugal i Njemačku, Mourinho je morao riješiti 'problem' s ponudama iz Italije. U Romu nije želio i poručio je čelnicima 'vučice' kako nemaju dovoljno novca za njega, a na klupu Milana i Juventusa nije želio jer je i dalje ljubimac navijača Intera i taj idiličan odnos nije želio kvariti mogućim angažmanom u redovima 'rossonera' ili 'stare dame'.

Mourinha su pokušali 'uloviti' i francusku prvoligaši, Lille je dobio isti bahati odgovor kao i Roma - 'nemate vi tih novaca!'. Monaco je financijski jak, ali nije mu bio zanimljiv jer ne igra Ligu prvaka, a ni igrački mu kadar 'kneževa' nije baš bio po volji. Privlačio ga je tek život i rad na Azurnoj obali, no potencijal Monaca u ovom trenutku nije mogao zadovoljiti apetite Josea Mourinha.

Bilo je i konkretnih ponuda iz Engleske, Newcastle je bio konkretan, no pregovori su jednostavno 'zapeli' zbog, pogađate, Mourinhovih ambicija. A 'svrake' u ovom trenutku nisu taj potencijal koji bi ga dovukao na kišni i vjetroviti sjever Engleske.

Još je ranije Mourinho, bez da je trepnuo, odbio ponude iz Kine. Navodno su mu nudili godišnju plaću od 100 milijuna eura, ali nisu ga 'smekšali'. Kina je za njega nogometna egzotika i kao takva ga uopće ne zanima. Barem ne u ovom dijelu karijere.

  • +5
La liga, Sevilla - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: JULIO MUNOZ

Za kraj se svi pitaju što onda 'Specijalni' čeka? Jednostavno čeka poziv, ali iz samo tri europska kluba koja dolaze u obzir. Prvi je PSG čiji su šeici već pripremili teren za njegov dolazak, no Tuchel se nekako drži, a i čeka se konačni odgovor na pitanje ostaje li Neymar ili ne. I dalje je u igri Bayern, Niko Kovač za sada dobro 'kormilari' nemirnim vodama, ali u Münchenu se nikad ne zna. I na kraju, Real Madrid, Mourinhova 'tiha patnja', klub u koji bi se najradije vratio... Zidane opasno 'visi' iako je s 'kraljevima' trenutno na prvom mjestu ljestvice španjolskog prvenstva. No, ozljedama desetkovani Real ne igra dobro, provlači se teškom mukom, nije uvjerljiv i pitanje je koliko će Zizou izdržati.

A onda na scenu stupa 'Specijalni'...