portugalci uvjereni

Jose Mourinho se vraća! I to puno brže nego se itko nadao

05.01.2019 u 16:01

Bionic
Reading

Svega par tjedana nakon što je dobio otkaz u Manchester Unitedu, ali i otpremninu od gotovo 27 milijuna eura, Jose Mourinho vraća se na nagometnu pozornicu

Portugalski nogometni stručnjak, Jose Mourinho, koji je posljednjih godina uglavnom otkazima završavao svoje ugovore, a prije toga je bio sinonim za trofeje, i dalje jako visoko kotira među trenerima.

Naime, prije nešto više od tri tjedna dobio je otkaz u Manchester Unitedu, a već su mu na vrata pokucali čelnici velikog kluba.

  • +6
Jose Mourinho nakon otkaza u Manchester Unitedu viđen u Londonu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Doduše, vijest nije potvrđena, ali portugalski Record piše kako je lisabonska Benfica ponudila ruku suradnje Joseu Mourinhu, jer ni njima baš nije dobro krenula ova sezona.

Nakon 15 kola na četvrtom su mjestu, a vodeći Porto im bježi sedam bodova te je aktualni trener Rui Vitoria na izlaznim vratima.

Jedini problem, prema pisanju Recorda, jest nesrazmjer u visini dohotka koje bi imao kao trener Benfice u odnosu na ono što je imao u Manchester Unitedu.

No, u Portugalu provociraju Mourinha, poručivši mu da bi mu bilo najpametnije vratiti se u domovinu i dokazati da je jedan od najboljih trenera svijeta. S time da je upravo u Benfici 2000. godine krenuo u samostalnu trenersku karijeru.

Osim toga, na ime odšteta u posljednja je tri kluba pokupio gotovo 100 milijuna eura.