LOCKOUT I DALJE TRAJE

Još nema dogovora vlasnika NBA klubova i igrača

05.10.2011 u 09:43

Bionic
Reading

Niti posljednji sastanak između vlasnika NBA klubova i Udruge igrača u New Yorku, koji je trajao gotovo četiri sata, nije donio pozitivne pomake po pitanju prestanka ''lockouta'' i početka nove sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu

Povjerenik natjecanja David Stern i njegov zamjenik Adam Silver priopćili su kako su vlasnici klubova igračima predložili podjelu povezanih prihoda u omjeru 50-50. To je manje od 57% koliko je igračima bilo zajamčeno u prethodnom kolektivnom ugovoru, ali više od 47%, koliko je formalno bilo ponuđeno Udruženju igrača.

Sindikat igrača je, pak, ponudio pridjelog prema kojem bi se njihov dobitak smanjio na 53% što bi, kako su istaknuli, vratilo vlasnicima više od jedne milijarde dolara u šest godina. Rekli su kako ispod te ponude, barem za sada, neće ići.

'Danas nije taj dan u kojem ćemo postići dogovor. Nismo bili u mogućnosti dovoljno se približiti u stavovima kako bismo premostili razlike', rekao je Derek Fisher, predsjednik Udruge NBA košarkaša, kojem su leđa čuvale zvijezde poput Kobea Bryanta, Paula Piercea i Kevina Gatnetta.

Vodstvo NBA lige otkazalo je sve predsezonske utakmice. Prva dva tjedna regularne sezone NBA lige također su na rubu otkaza.