čudni kriteriji nba lige

Još ne zna je li 'rookie godine', ali Šarić zna što želi još više...

17.04.2017 u 11:43

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić zaključio je svoju prvu NBA sezonu, u kojoj se sjajnim igrama nametnuo za 'rookieja godine'. No, čelnici NBA lige možda i ne misle baš kao i Hrvat(i)

Šibenčanin Dario Šarić nakon dvije sezone u turskom Anadolu Efesu odrekao se barem 20 milijuna dolara jer je odlučio otići u NBA. Obećanje koje je dao čelnim ljudima Philadelphia 76ersa nije želio pogaziti. Zbog svoje odluke 23-godišnji Dario Šarić već od prvog dana, i prije prve odigrane utakmice, postao je jedan od omiljenih igrača navijača Sixersa.

Zbog ozljeda koje se pogodile Bena Simmonsa i Joeal Emiida našem Šariću se povećao broj minuta na parketu (26,3 u prosjeku) i samim time postao je najveći konkurent za prestižnu nagradu Rookie oft he Year (Novajlija godine). Njegov učinak od 12,8 koševa i 6,3 skokova po utakmici uz više od 100 ubačenih trica dovoljno govori. Odigrao je ukupno 81 utakmicu, a posljednju 82. po redu je propustio zbog lakše ozljede.

Sada je došao red za povratak kući. I prvu stvar koju je poželio su - punjene paprike.

Kad je već upitno hoće li dobiti nagradu za 'Novaka godine' jer u NBA ligi u prvi su plan, na iznenađenje svih, počeli gurati Malcolma Brogdona iz Milwaukeeja. Inače, Šarić je u veljači i ožujku ponio mjesečna priznanja za 'rookieja mjeseca', aspomenuti Brogdon ni jednom.

'Ja sam bio prvi. Onda je on nakon toga odigrao jednu utakmicu u kojoj je zabio 5 poena i imao 4 skoka te 4 asistencije. Poslije toga je bio ozlijeđen, a onda je skočio na prvo mjesto. Mislim, to mi nema logike', izjavio je Šarić za RTL nakon povratka u Hrvatsku.

'Trenirao sam, trudio se, a na kraju sam se izborio za sebe. Imao sam nekakvih mjesec-dva dobre sezone. Oslobodio mi se prostor, pogotovo zbog odlaska Ilyasove. Nekako sam se tada mogao pokazati u pravom licu i izborio poziciju za sljedeću sezonu', prisjetio se Šarić i potom se uputio prema rodnom Šibeniku na omiljenu mu poslasticu.