BORBA S PANDEMIJOM

Još malo dobrih vijesti; sportaši koji su prvi zaraženi u Premiershipu i NBA ligi potpuno su se oporavili

27.03.2020 u 19:17

Bionic
Reading

Chelsea je u petak potvrdio da se njihov 19-godišnji bočni napadač Callum Hudson-Odoi, koji je bio prvi igrač Premier lige pozitivan na koronavirus, potpuno oporavio od bolesti COVID-19

'Razgovarao sam s Callumom i sjajno je što se potpuno oporavio. Srećom, nije previše propatio', rekao je trener prve momčadi Frank Lampard za službeni klupski portal.

'Sad samo trebamo nastaviti provoditi mjere predostrožnosti s ostalima u momčadi, što smo i činili otkako smo imali prvi pozitivan slučaj. Svi se osjećaju dobro', dodao je Lampard.

Evo još dobrih vijesti! Francuski centar Rudy Gobert, prvi košarkaš koji je bio pozitivan na koronavirus, njegov zaraženi suigrač Donovan Mitchell, ostali igrači i djelatnici Utah Jazza proglašeni su 'čistima' od bolesti COVID-19 od strane Odjela za zdravlje savezne države Utah.

Prije više od dva tjedan Gobertov pozitivan nalaz bio je okidač za prekid natjecanja u NBA ligi. Dan poslije pozitivan je bio i MItchell, iako nije pokazivao nikakve simptome bolesti, a nije ih osjetio ni tijekom perioda izolacije.

Iako više ne predstavljaju rizik za druge osobe, svi igrači i zaposlenici Jazza će i dalje morati poštovati odredbe o društvenom distanciranju te ograničenja o boravku izvan doma samo za prijeko potrebne aktivnosti, u skladu s preporukom NBA lige i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.