POSLJEDNJI JURIŠ

Još jedna sezona: Pep lovi Cruyffa i povijest

29.05.2011 u 13:12

Bionic
Reading

Ako je i razmišljao da ode, trenera Barcelone Josepa Guardiolu novi trijumf primorao je da promijeni mišljenje, te da ostane još godinu dana na klupi katalonskog kluba

Glasno se uoči finala nagovještavao Guardiolin odlazak, bez obzira na ishod s Wembleyja. Pep ih je demantirao, ugovor želi odraditi do kraja.

'Imam još godinu dana i namjera mi je to odraditi. Moja budućnost kada odem iz Barcelone bit će vrlo teška, jer ću uvijek tražit igrače poput ovih, a gotovo ih je nemoguće naći', rekao je Pep.

Osvrnuo se i na jučerašnju utakmicu protiv Manchester Uniteda.

'Nikad nije lako. Moramo čestitati Manchester Unitedu na sjajno odigranoj utakmici. Sretni smo i zadovoljni jer znamo koliko je teško osvojiti Ligu prvaka. Za ovu smo se utakmicu dobro pripremili i cijeli je svijet mogao vidjeti da smo do pobjede zasluženo došli. Na izvrstan smo način kontrolirali utakmicu', rekao je Guardiola te zaključio:

'Za ovaj smo finale imali više vremena za pripremu u odnosu na onaj rimski. Vremena je bilo dovoljno, zato smo i pružili dobru igru. Povijest kluba protiv kojega smo igrali finale dokazala je da nam neće biti lako.'

Guardiola je u Londonu uzeo deseti naslov na klupi Barcelone (još ih je 16 osvojio kao igrač) i samo mu jedan trofej nedostaje da stigne legendarnog Johana Cruyffa koji sa 11 naslova i dalje drži vrh među najtrofejnijim trenerima u povijesti Barcelone. Teško je uopće posumnjati da ih neće osvojiti (ima priliku za španjolski i europski superkup te svjetsku titulu) i više no što mu je potrebno da nadmaši velikog prethodnika i mentora.