GRIPE NE MIRUJU

Još jedan veliki talent napušta hrvatsku košarku. Dino Rađa 'dao po prstima' matičnom klubu: Ovo je katastrofa, zakucali su ga za klupu

08.11.2021 u 13:57

Bionic
Reading

Na Gripama je sve bilo idilično do prije desetak dana. Ili se barem tako činilo...

Upisala se prva pobjeda u ABA ligi i to deseta u posljednjih deset susreta protiv Cibone. Roko Leni Ukić igra kao mladić, Darko Bajo se promovirao u stožernog igrača momčadi, Srđan Subotić kontrolirao situaciju u svlačionici i s ekipom drži vrh poretka HT Premijer lige.

A onda se dogodio slučaj Ivana Perasovića, mladog i talentiranog igrača Splita, dečka iz zlatne generacije hrvatskih kadeta koja je 2018. godine osvojiva naslov kadetskog prvaka Hrvatske.

Ivan je igrao, prema svom mišljenju, premalo i obuzelo ga je nezadovoljstvo. Prvo je izostao s treninga pa s dvije utakmice u nizu. Nije ga bilo protiv Šibenke u HT Premijer ligi, u susretu koji su Žuti iznenađujuće poraženi, niti u Ljubljani gdje je Split doživio katastrofalan porat od Cedevita Olimpije.

Inzistiranje Perasovića da napusti matični klub za Večernji list je prokomentirao Dino Rađa predsjednika Stručnog savjeta HKS-a.

'To je katastrofa. Taj je mali, bez obzira na to čiji je sin, jako talentiran i lani je igrao 20 minuta i imao ozbiljnu ulogu. A ove sezone umjesto da u njega ulože, oni ga zakucaju na klupu. To je za ne povjerovati', rekao je Rađa i odbio mogućnost da je u pitanju nestrpljenje oca mladog Ivana, nekada vrhunskog košarkaša, danas podjednako uspješnog trenera.

'Nije. I ja bih se naljutio da sam na njegovu mjestu. Uostalom, Peras je klub pitao bi li ga barem dali na posudbu, a oni nisu htjeli. A na njegovu igračku poziciju ljetos su doveli Amerikanca. Druga strana priče, koja se može čuti iz kluba', kaže da je 19-godišnji Ivan sjajan, ali da je jednostavno upao u krizu, koju dobro koristi njegov konkurent, dvije godine stariji Runjić. Na Gripama nam kažu da je nestrpljivi otac i dalje radio pritisak, ali da mu to “na daljinski” nije prolazilo jer trenerski kruh zarađuje u 3000 kilometara udaljenom ruskom Kazanju, piše Večernji list.

Izbornik Veljko Mršić se nadovezuje sa svojim razmišljanjem.

'Strpljenja nema ni u klubovima da istrpe mlade igrače, ali ni kod igrača i njihovih roditelja da se izbore za svoj status. A tu je i problem pravilnika i tog stalnog prijelaznog roka, pa igrač u svakom trenutku može otići. Da je to riješeno kao nekad, ne bi se događalo da igrač može otići samo mjesec i pol dana nakon početka sezone, i to je ono što bi Fiba trebala regulirati. A ovakvo stanje odgovara onima koji ne gledaju dugoročno' naglasio je Mršić.