STASAVANJE UZ GJERGJU

Još jedan Perinčić u trenerskim vodama

31.07.2012 u 15:43

Bionic
Reading

Ivan Perinčić nakon 19 godina igranja seniorske košarke prelazi u trenerske vode

Ljevoruki košarkaš, kojeg su zbog načina igre i sjajnih poteza još kao golobradog mladića uspoređivali s Tonijem Kukočem, svoje bogato igračko znanje u godinama koje slijede želi prenijeti na igrače koji dolaze. Želja mu je postati košarkaši trener.

'Odluka je konačna i nije donesena navrat-nanos. Krajem sezone s tim sam bio načisto. Dva su razloga za ovaj potez, prvi jer više nisam želio svoje tijelo izlagati naporima, a drugi pad kvalitete lige, zbog čega je nestao i motiv', kazao nam je Ivan čiju su igračku karijeru obilježile ozljede, operacije i dugi oporavci.

Bez prilike u Zadru

Dario Gjergja zadarski je košarkaški stručnjak koji u svome gradu nikada nije dobio priliku. Nakon dugogodišnje uloge pomoćnika Dražena Anzulovića, krenuo je u samostalnu karijeru. Ove sezone s belgijskim Oostendeom osvojio je naslov prvaka Belgije. Preko ljeta u Zadru ima svoj košarkaški kamp. Većina igrača s kojima radi su Rusi, igrači sa zavidnom reputacijom i željni iskoraka u svojim karijerama. Nesebično, Dario je u rad uključio i Ivana Perinčića koji od njega usvaja znanja za svoje novo zanimanje - košarkaški trener.

Bio je jedan od talentiranijih igrača koje je iznjedrila zadarska košarkaška škola, predviđala mu se blistava karijera, no križni ligamenti su ga nekoliko puta vraćali na početak.

'Ne volim razmišljati na način što bi bilo da je bilo. Vrijeme je za promjene. Upisujem Višu trenersku školu i ostajem u sportu koji volim. Želja mi je naći posao u nekom zagrebačkom klubu jer u Zagrebu živim, a što se iskustva tiče, stječem ga već dvije godine u kampu Darija Gjergje na zadarskom Višnjiku. Prošlog me je ljeta pozvao da mu se priključim u radu, ove smo nastavili suradnju. Užitak je raditi s priznatim stručnjakom koji iza sebe ima i međunarodne uspjehe, upijati znanje i spremati se za dane koji dolaze', dodao je Perinčić.

Poput oca Ćire, Ivan će tako ostati u košarkaškim vodama.

'Otac je i danas aktivan, trenira momčad KK Jazine, u kojem igra i brat Hrvoje. Taj košarkaški gen je očito prejak da bismo tek tako košarku gurnuli u stranu', zaključio je Ivan.