ŠIFO PREMA DINAMU

Još jedan hrvatski reprezentativac blizu Rusije

09.07.2012 u 13:21

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Gordon Schildenfeld (27) sve je bliže odlasku iz Eintrachta i potpisu ugovora s moskovskim Dinamom, navodi Kicker u svome novom broju

Dobrim nastupima na Euru Schildenfelkd je privukao pažnju brojnih klubova, a nekako su se najupornijima pokazali oni u Rusiji.

Već se prije nekoliko dana po europskim medijima počeo spominjati interes Moskovljana za bivšeg stopera Šibenika i Dinama, a Kicker potvrđuje da je igračev agent Max Hagmayr cijelu subotu proveo u Eintrachtovoj trening-bazi u Windischgarstenu.

Službeno je radio na novom dolasku na posudbu svoga štićenika Erwina Hoffera iz Napolija, a neslužbeno je, piše njemački magazin, sa sportskim direktorom Brunom Hübnerom dogovarao prodaju Schildenfelda u Dinamo.

To je i bio Hübnerov plan. Nakon vrlo dobrih igara na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini želio je unovčiti Schildenfelda koji je prije godinu dana došao iz Sturma za milijun eura odštete. Sada se očekuje da će ga Rusi platiti oko dva milijuna eura.

Transfer bi, dakako, trebao osnažiti Eintrachtovu financijsku moć što klub želi iskoristiti za dovođenje 24-godišnjeg braniča Andersona. Brazilac je i prošlu sezonu proveo na posudbi u Frankfurtu, a Hübner ga sada želi otkupiti od Borussije Mönchengladbach što bi mu prodaja Schildenfelda vjerojatno i omogućila.

Zasad Hübner ne želi komentirati mogućnost odlaska hrvatskog nogometaša, vjerojatno i zbog neugodnih iskustva s moskovskim Dinamom u prošlosti. Svojedobno je, naime, Caio bio korak do prelaska u Dinamo, ali su Rusi u posljednji trenutak odustali od transfera budući da je Brazilac pao na liječničkim testovima.