ŠOKANTNA ZAVRŠNICA

Jorginho promašio penal u 90. minuti i bacio Italiju u očaj! Švicarci u sjajnoj utakmici izvukli bod i ostali u igri za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo

12.11.2021 u 23:24

Bionic
Reading

Borba talijanskih i švicarskih nogometaša za prvo mjesto u skupini C i izravni plasman na SP 2022. se nastavlja budući da su ove dvije reprezentacije remizirale u Rimu (1:1)

Sjajnu su utakmicu na rimskom Olimpicu odigrali Talijani i Švicarci u kojoj je počelo frcati na sve strane od samog početka, a tako je bilo zbog ranog gostujućeg pogotka Silvana Widmera u 11. minuti. Okafor je tada napravio pola posla, povratnom loptom pronašao natrčalog Widmera koji je loptu zakucao pod gredu topovskim udarcem s vrha šesnaesterca.

Vrlo brzo nakon toga je Švicarska mogla povećati prednost jer je imala dvije sjajne prilike, ali je i na drugoj strani fantastično branio švicarski vratar Sommer koji je zaustavljao sjajne prilike Barelle i Chiese. No, europski prvaci do kraja poluvremena su ipak izjednačili, a nakon prekida je glavom u 36. minuti pogodio Di Lorenzo.

U nastavku je ritam ipak pao, makar je Italija bila nešto bolja i bliže drugom, pobjedničkom pogotku. Savršenu šansu za to europski prvaci Talijani su imali u 90. minuti kada je nakon reakcije VAR-a sudac Taylor dosudio jedanaesterac. No, Jorginho je pucao preko vrata i time ostavio Švicarce u igri za prvo mjesto.

Kolo prije kraja Italija i Švicarska su ostale izjednačene na vrhu (po15 bodova) te se drama seli na posljednje kolo kada Italija gostuje kod Sjeverne Irske, a Švicarska ima domaći ispit protiv Bugarske. Osim što će loviti pobjede, obje momčadi će tražiti što veće pobjede zbog gol-razlike koja je trenutačno na strani Talijana (plus od dva gola).