DAVNA SJEĆANJA

Jordan i Pippen: Kako smo odlučili zagorčati život Kukoču

10.06.2012 u 12:48

Bionic
Reading

Mnogo zanimljivih detalja i dalje curi u javnost u očekivanju premijernog prikazivanja dokumentarnog filma 'The Dream Team', koje je na rasporedu u srijedu na NBA TV-u...

Odlučili su Amerikanci 20. obljetnicu nastupa košarkaške superreprezentacije na Olimpijskim igrama u Barceloni obilježiti senzacionalnim dokumentarnim filmom u kojem se, osim dosad javnosti nepoznatih videosnimki i ostalih zatajivanih informacija, igrači u intervjuima prisjećaju iskustva koje su proživjeli jednom u životu.

Chicago Tribune je tako u najnovijem broju otkrio zanimljivost o tretmanu Tonija Kukoča kod Michaela Jordana i Scottieja Pippena, budućih suigrača hrvatskoga košarkaškog asa koji su u Barceloni upoznali splitskoga krilnog košarkaša, tada u Benettonu iz Trevisa.

'Najveći je šok Jordan ostavio za svog dugogodišnjega generalnog direktora u Bullsima Jerryja Krausea, koji je 1990. godine draftao Kukoča', uvodi autor teksta čitatelje u izjavu Michaela Jordana, koji je prvi put priznao motivaciju iz ljubomore spram Kukoča:

'Krause je uzeo tog momka i svo nam vrijeme govorio koliko sjajnog igrača dobivamo. Osjećao sam se kao dijete iz mnogobrojne obitelji kojeg je njegov otac napustio poklonivši svu ljubav i pažnju novom djetetu. Zato u Barceloni Pippen i ja nismo igrali protiv Tonija Kukoča. Igrali smo protiv Jerryja Krausea u hrvatskom dresu', priznao je Jordan dok se Pippen nadovezao:

'Odlučili smo Kukoču zagorčati život, prouzročiti mu najmizerniji dan koji je ikad imao na košarkaškom parketu. Pratili smo ga doslovno do klupe za rezervne igrače.'