TRENUTAK LUDILA

Johna Terryja spasili 'linča', a on se pokajao

26.04.2012 u 18:56

Bionic
Reading

Kapetan Chelseaja John Terry (31) u 38. minuti je isključen. Ipak, zahvaljujući borbenosti suigrača engleska momčad je izdržala Barcelonine nalete te se plasirala u finale Lige prvaka, gdje je bila i 2008.

U jednoj od najvažnijih europskih utakmica u klupskoj povijesti 'bluesa' John Terry je umalo opet postao tragičar. Stoper je 2008. u finalu Lige prvaka promašio jedanaesterac za naslov, a sada je u polufinalu istog natjecanja svoju momčad ostavio više od 50 minuta s igračem manje.

Srećom po njega, deset suigrača je izdržalo te je tako engleski reprezentativac spašen 'linča' engleskih medija koji bi ga razapeli zbog trenutka ludila u 38. minuti, kada je iz čista mira koljenom udario Alexa Sancheza.

'Gledao sam snimku i to nije izgledalo tako strašno, a ja nisam igrač koji želi nekoga namjerno ozlijediti. Nisam to trebao učiniti. Nadam se da ljudi ne misle da sam ja takva vrsta igrača', započeo je svoju ispovijest John Terry te dodao:

'Osjećam se kao da sam napustio suigrače i ispričao sam im se. Isto tako, ispričavam se navijačima Chelseaja.'


Sudac prema njemu nije imao milosti.

'Nemam nikakvih pritužbi na crveni karton. U tome trenutku sam bio zbunjen, pokušavao sam se zaštititi, ali kada pogledam snimku, to ne izgleda kao crveni karton.'

Terryju je najveća kazna to što neće igrati u minhenskom finalu.

'Jasno da sam razočaran, ali apsolutno oduševljen mladićima koji su obavili posao i ostvarili rezultat poput deset muškaraca. Dečki zaslužuju biti tamo, kao i ovaj klub.'