TRENERSKO PREPUCAVANJE

'Jogurt Ćiro' odbrusio Mehi Baždareviću

19.10.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Iako je u dalekoj Kini, 'trener svih trenera' Miroslav Ćiro Blažević našao se na meti bivšeg nogometaša Mehmeda Baždarevića koji ga je nazvao – jogurtom. Naravno da mu Ćiro nije ostao dužan

Proslavljeni nogometaš BiH Mehmed Baždarević u razgovoru za tamošnji list San obrecnuo se na Ćiru Blaževića.

'Ćiro je sve samo ne trener u pravom smislu. On je stvorio ambijent, radio je na kraće staze. Ćiro je kao jogurt koji može trajati dan, dva ili sedam dana, a onda je neupotrebljiv', kazao je Baždarević.

Njegove riječi pogodile su legendarnog 'trenera svih trenera' koji mu nije ostao dužan, pa je preko portala Sportin.ba odgovorio Baždareviću.

'Baždarević je u Francuskoj proglašen za najgoreg trenera u povijesti francuskog nogometa. On drži rekord izgubljenih utakmica i on sebi daje za pravo držati lekciju najtrofejnijem hrvatskom treneru. Čuo sam da se i on svojedobno kandidirao za izbornika reprezentacije BiH. Ako se opet kandidira i ako bude imao izgleda, ja bih se vratio da spasim nogomet u BiH jer bi ga on skrahirao kao što je skrahirao sve klubove koje je vodio', rekao je Ćiro za Sportin.ba te je nastavio paljbu po Baždareviću.

'Jako su me povrijedile njegove riječi. Mislim da on ne pripada ovom našem trenerskom svijetu', završio je legendarni Ćiro.