DOSTA MU HERTHE

Joe Šimunić potpisao za Hoffenheim

30.06.2009 u 18:04

Bionic
Reading

Josip Šimunić ipak je prelomio i nakon devet godina u Herthi odlučio je otići. Nova destinacija izuzetno simpatičnog hrvatskog reprezentativca bit će Hoffenheim

Iako se činilo da će, nakon želje da napusti Berlin i Herthu, Josip Šimunić ipak ostati u glavnom gradu Njemačke, danas je Australac hrvatskih korijena ipak potpisao za Hoffenheim. I to na rok od tri godine. Sporna je bila visina odštete od sedam milijuna eura, ali očito je novi Šimunićev klub pronašao sredstva koja će usmjeriti prema berlinskom klubu. Šimunić bi trebao zarađivati tri milijuna eura po sezoni.

Bit će do treći bundesligaški klub u karijeri ovog visokog, ali tehnički odlično potkovanog nogometaša. Šimunić je dosad igrao u HSV-u i Herthi.

Šimunić je prošle sezone bio proglašen za najboljeg braniča Bundeslige, ali ni taj naslov nije začepio usta novom treneru Herthe Lucienu Favreu koji je kritički govorio o hrvatskom reprezentativcu te je sugerirao čelnicima kluba da prodaju Šimunića. Doduše, prije nekoliko dana Favre ipak je promijenio ploču, ali očito prekasno, jer legenda Herthe očito je veća zvjerka nego što je Favre mislio.