vezan za argentinca

Joan Laporta želi se vratiti na čelno mjesto Barcelone pa usput otkrio nepoznatu priču o Leu Messiju i nemoralnoj ponudi; ako je ovo istina...

30.11.2020 u 14:57

Bionic
Reading

Joan Laporta, kandidat za predsjednika Barcelone uoči izbora koji se 24. siječnja iduće godine, odlučio se obratiti javnosti u kojoj se dotakao i Lea Messija te priče koja nije bila poznata široj javnosti

Joan Laporta, inače poznati španjolski političar, postao je svjetski poznat kada je u razdoblju od ljeta 2003. do ljeta 2010. godine obnašao funkciju predsjednika Barcelone. Upravo u to vrijeme Argentinac Lionel Messi dobivao je prve minute te iz godine u godinu stasao kao igrač.

Nakon ostavke Josepa Maria Bartomeua upravo se Laportino ime najčešće spominje da ponovno postane predsjednik Barce. I već ima plan kako konsolidirati posrnuli klub iz kojeg je Messi ljetos silno želio otići. Kada je Messi u pitanju Laporta je ispričao detalje dosad nepoznate priče:

'Odbili smo ponudu od 250 milijuna eura koju je 2006. poslao milanski Inter. Massimo Moratti ga je želio dovesti u svoj klub', otkrio je Laporta pod čijim vodstvo je Barca osvojila ukupno 12 trofeja pri čemu dvije Lige prvaka i četiri naslova španjolskog prvaka. Ako je sve to istina jasno je kako je Laporta zapravo bio ključni čovjek jer bi povijest nogometa izgledala potpuno drukčije.

'Nitko tko voli Barcelonu ne može sumnjati u Messija. Nadam se da ću biti izabran za predsjednika i onda ću razgovarati s njim', dodao je.

Katalonski div se nalazi u teškoj financijskoj situaciji i vodstvo kluba je dogovorilo smanjenje plaća igračima i članovima stručnog stožera te tako uštedio 122 milijuna eura u ovoj sezoni, te 50 milijuna eura kroz naredne tri godine.

Španjolski mediji navode kako su dugovi Barcelone veći od 400 milijuna eura.

'Imamo i plan za oporavak dramatične ekonomske situacije u klubu', nastavio je Laporta.

'Ne možemo popraviti svijet, ali ga možemo učiniti boljim mjestom i to želimo učiniti napornim radom, strašću i ljubavlju. Želimo donijeti sreću ljudima, to nije izborno obećanje. To je etička, građanska i moralna obveza', naglasio je Laporta.

???

Poznati španski političar Žoan Laporta i zvanično se uključio u trku za predsednika Barselona na izborima koji će se održati u martu.

?

Joan Laporta Estruch is a Spanish politician and former president of FC Barcelona between 2003 and 2010.

??

Laporta je ovu funkciju vršio od leta 2003. do leta 2010. godine baš u periodu kada je sadašnji kapiten Leo Mesi stekao fudbalsko ime.

Jedan od kandidata za funkciju prvog čoveka katalonskog giganta se prisetio 2006. godine kada je nekadašnji vlasnik Intera Masimo Morati došao u Barselonu po Mesija.

"Morati je 2006. godine došao kod mene sa 250 miliona evra ne bi li potpisao Mesija. Rekao sam mu ne" - prisetio se Laporta trenutka od pre 14 godina.

Dodao je da nikad neće zaboraviti momenat kada je 20-godišnjem Mesiju saopštio da mu se sprema kapitenska traka i dres sa brojem 10.

"Nikada neću zaboraviti kako su izgledale njegove oči kada sam mu to rekao" - prisetio se Laporta.

Istakao je da se kandidovao za predsednika zbog ljubavi prema klubu te da poseduje pripremu, iskustvo i neophodnu posvećenost za promene koje su klubu neophodne.

"Imamo plan. Plan je da se radi" - naglasio je Laport, koji se ovog ponedeljka zvanično obratio javnosti.