NJEMAČKA SRAMOTA

Joachim Löw: Ne mogu objasniti što se dogodilo!

17.10.2012 u 15:28

Bionic
Reading

Petnaestak minuta nakon utakmice protiv Švedske, njemački je izbornik Joachim Löw izgledao loše. Jako loše. I nije to bilo samo zbog prehlade koju je zaradio u hladnom Berlinu, već prije svega zbog nedostatka smislenih odgovora na pitanja koja su mu nakon utakmice bila postavljena u studiju ARD-a

Nezamislivo se dogodilo! Reprezentacija koja i kod nogometnih laika slovi kao momčad besprijekornog karaktera, koja često služi kao primjer ekipe koja igra svih devedeset minuta, posustala je kod kuće protiv Šveđana i prosula veliku prednost 4:0.

Njemački izbornik nije se mogao načuditi onome što se dogodilo u posljednjih 90 minuta. Preneraženo je došao u studio ARD-a i odgovarao na pitanja i dalje u potpunoj nevjerici nad onime što se dogodilo:

'Da budem sasvim iskren, trenutačno nemam objašnjenja za ono što se dogodilo. Punih 60 minuta držali smo utakmicu potpuno pod kontrolom i dominirali igrom. Nisam vjerovao kako je uopće moguće da ova ekipa u jednom trenutku bude potpuno izbačena iz ritma. Uspjeli smo upropastiti sve što smo mogli. U jednom je trenutku nestalo sve dobro što smo prikazivali 90 minuta, a uvukla se malodušnost i nedisciplina. Mislim da je problem bio negdje u glavama igrača, na razini cijele momčadi. Ali svejedno, nisam vjerovao da je moguće ispustiti prednost 4:0.'

Taman kad je, uvjerljivom pobjedom 6:1 kod Irske, utišao kritičare koji su bili sve glasniji nakon poraza u polufinalu Eura, njemački je izbornik dao cijeli arsenal municije u ruke dijela javnosti, iste one koja bi željela vidjeti nekog drugog na klupi Elfa.

Low nije pružio obrazloženje za neobjašnjiv pad u igri Njemačke