ZLOČESTI DEČKO BUNDESLIGE

Jens Lehmann: Put u propast

14.12.2009 u 16:03

Bionic
Reading

'Najzločestiji dečko' Bundeslige, vratar Stuttgarta Jens Lehmann, opet je u akciji. U nedjeljnom dvoboju protiv Mainza je glupim potezom vlastitu momčad uskratio za pobjedu, tri minute prije kraja susreta

Nekada je slovio kao miran i staložen, no današnji Jens Lehmann izgleda kao totalno druga osoba. U zadnjih nekoliko sezona se maksimalno trudi uništiti sve ono što je godinama gradio. Izgleda kao da 40-godišnji vratar jedva čeka završetak karijere. Njegovi ispadi su sve bizarniji. Prisjetimo se samo nekih od njih: u utakmici protiv Schalkea Lehmann je u poluvremenu otišao kući tramvajem; u Arsenalu je gađao protivničkog igrača loptom; nedavno je vlastitom suigraču nasilno potrgao traku s glave; uspio se porječkati s dječakom koji donosi lopte; prije nekoliko dana se tijekom utakmice olakšao uz reklamni zid, a čak i odbija platiti kazne koje mu klub nalaže. Izgleda da Lehmann smije sve.

Nakon svađe sa spomenutim dječakom novinarima je izjavio da ide kući odgajati vlastitu djecu te da im mora objasniti što je to poštovanje. Ali njegova djeca i sama moraju polako uvidjeti da njihov otac nema poštovanja skoro ni prema kome. Tako je i u nedjelju (13. prosinca) bio u svom elementu. Tri minute prije kraja regularnog vremena je napadaču Mainza Aristideu Banceu u vlastitom šesnaestercu namjerno stao na nogu nakon što je Bance naletio na njega. Sudac ga je crvenim kartonom odstranio s utakmice te pokazao na bijelu točku. Mainz je uspio izjednačiti na 1:1.

Novi trener Stuttgarta Christian Gross može biti zadovoljan svojom premijerom, no s Lehmannom će imati problema. Nakon utakmice je izjavio: 'Ova scena s Jensom je bila nepotrebna. Nogometaša Lehmanna dobro poznajem, ali čovjeka Lehmanna slabo. Iscrpno ćemo sve analizirati. Uspjeh momčadi je kod mene na prvom mjestu.'

Nakon crvenog kartona Lehmann se nije smirio. Poslije utakmice se obračunao i s jednim navijačem Stuttgarta. Nasilno mu je uzeo naočale s glave te ih vratio nakon dugog nagovaranja od strane kluba. Kako bi dan bio savršen, sam je taksijem otišao do zračne luke te odletio za München, dok su se njegovi kolege vraćali klupskim autobusom.

Kako pišu njemački mediji, posljednja bitka u kojoj je Lehmann pobijedio je bila sportska protiv Olivera Kahna u borbi za mjesto prvog vratara Elfa. I Kahn je često divljao, ali nikada kao Lehmann. Možda Lehmannu jednostavno nedostaje jasan neprijatelj, na kojega može usmjeriti svu svoju energiju. Ako ovako nastavi, neslavno će završiti.