ZAVRŠAVA PRIJELAZNI ROK

Jelavićev transfer najskuplji, Tomasov strepi u Splitu

31.01.2012 u 12:16

Bionic
Reading

Večeras u većem broju europskih zemalja završava zimski prijelazni rok, tako da nećemo dugo čekati da vidimo hoće li se dogoditi još kakav bombastičan prelazak nekog od naših igrača. Pisalo se o nezadovoljstvu Olića, Pranjića, Kranjčara, ali oni su zasad na starim adresama, baš kao i Modrić kojeg je jako želio Chelsea

Posljednjeg dana prijelaznog roka u Engleskoj, svoj je status riješio napadač hrvatske reprezentacije Nikica Jelavić. Doduše, za njega nije bila upitna budućnost jer se golovima u dresu Glasgow Rangersa potvrđivao iz kola u kolo, a bila je upitna tek odšteta čelnika Rangersa. Prema pisanju otočkih medija, ponuda od deset milijuna eura je prihvaćena, iako se oglasio i David Moyes, menadžer Evertona.

'Nikada ne govorim o igračima iz drugih klubova, dok ne postanu naši igrači. To ne volim raditi. Nisam volio takve priče još dok sam ja bio igrač, pa bi slušao kako u moj klub dolaze drugi braniči koji će mi uzeti mjesto u momčadi. Da ima kakvih novosti, ja bih vam već to rekao. Pričekajte najkasnije do ponoći, tada će se sve znati', rekao je Moyes, a mi smo uvjereni da će Jelavić nove pogotke slaviti u Liverpoolu.

Za razliku od Jelavića koji dolazi u Englesku, iz nje odlazi još jedan reprezentativac – Vedran Ćorluka. On se dogovorio s Bayerom iz Leverkusena, ali Čarli među 'apotekare' odlazi tek na posudbu, s time da će njemački klub u lipnju imati pravo prvokupa njegova ugovora.

Od hrvatskih igrača u Engleskoj, spominjao se mogući transfer Nike Kranjčara, no i Redknapp, ali i igrač procijenili su da je bolje da ostane u Londonu, vjerujući da se Nikin potencijal može iskoristiti. Pitanje je samo hoće li minutaža biti veća, kako bi se Niko na Euru pojavio u igračkoj formi.

Dok je Jelavićev transfer najvredniji, možda je najatraktivniji onaj Marka Livaje, koji je iz Cesene preselio u veliki milanski Inter. Zadovoljan promjenom sredine može biti i Tomislav Dujmović, koji se iz Rusije preselio u Španjolsku, točnije Zaragozu. Pitanje je samo kako će i kada tamo dobivati plaću, jer Zaragoza je u financijskim problemima.

Transfer unutar njemačkih klubova realizirao je Srđan Lakić koji će, nakon samo polusezone u Wolfsburgu, do ljeta nositi dres Hoffenheima. Zadnjeg dana prelaznog roka, put Njemačke krenuo je i Ivan Santini, koji je još na proglašenju za najboljeg igrača MAXtv Prve lige najavio da bi radije u inozemstvo nego u bilo koji hrvatski klub.

Njemačka je bila želja i Maloče, no od Wolfsburga zasad ništa. Pitanje je hoće li možda Marin Tomasov koji, za razliku od ostatka momčadi Hajduka, ne trenira u Turskoj, već u Splitu i čeka Sinovčićev mig pa da otputuje na mogući potpis.

Još jedan iz plejade Sinovčićevih igrača – Danijel Subašić, karijeru će nastaviti u inozemstvu. Doduše, nekad bi svi maštali o Monacu, bogatom klubu iz Kneževine, no sada je Monaco tek skromni drugoligaški klub, ali je Hajduku donio 700.000 eura, pa na Poljudu mogu biti sretni realizacijom transfera.

Inače, iz Hajduka je put inozemstva, u ruski Sibir iz Novosibirska, otišao Mario Brkljača, ali njegovo odlazak nije donio Hajduku novac, već samo oprost duga.

Na listi potencijalnih odlazaka, oni od kojih su mnogi očekivali bogatstvo, bili su dinamovci Sammir, Badelj, Kovačić, Vrsaljko, Vida, Tomečak te hajdukovac Vukušić, no oni će nas i na proljeće zabavljati na našim prvoligaškim travnjacima. Osim ako se tijekom popodneva ne dogodi neka 'bomba'.