PRIZNANJE ZA NAPADAČA

Jelavić primio nagradu za nogometaša mjeseca

04.05.2012 u 20:29

Bionic
Reading

I službenu potvrdu svoje fantastične forme primio je hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić koji je dobio nagradu za igrača mjeseca u Premiershipu

Nagradu za najboljega premierligaškog nogometaša u travnju dobio je u petak hrvatski centarfor Evertona Nikica Jelavić.

Zabio je hrvatski reprezentativac šest golova tijekom samo tri premierligaška nastupa u prošlom mjesecu, uključujući spektakularan pogodak glavom na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

Mjesec je 26-godišnji napadač, koji je u Evertonu tek od siječnja, otvorio dvama pogocima pri 2:2 gostujućem remiju kod Norwich Cityja. Postao je ovime prvi Hrvat u povijesti izbora s prestižnom nagradom.

'Vrlo sam zadovoljan ovom nagradom. Svi su u Evertonu bili krasni prema meni otkako sam stigao, te mi je stoga osobito drago što sam bio u stanju nagraditi naše navijače za fantastičnu potporu', rekao je Jelavić nastavivši:

'Nagrade je uvijek lijepo primati. Ova pokazuje koliko nam u ovom trenutku dobro ide: igramo izvrstan nogomet i stvaramo prilike, što je za centarfora uvijek najbitnije.'

'Završavamo ovu sezonu na sjajan način. Nadam se da ćemo tako i nastaviti u preostalim dvama kolima koja su pred nama.'

Nagradu za trenera mjeseca dobio je Španjolac na klupi Wigan Athletica Roberto Martinez. Najtalentiraniji menadžer u Premierligi, star samo 38 godina, također je nagradu dobio prvi put. Njegova je momčad u prošlom mjesecu tri puta trijumfirala protiv momčadi iz Topa 5 engleskog nogometa: Manchester Uniteda, Arsenala i Newcastlea. Time su u najtežem dijelu sezone i protiv najtežih suparnika Martinezovi nogometaši uhvatili bodove koji bi mogli donijeti premierligaški opstanak.