'OPERACIJA IZRAEL'

Jelavić operiran, Bilić ne zove nikoga

05.10.2010 u 15:09

Bionic
Reading

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i Glasgow Rangersa, Nikica Jelavić operiran je jutros u Bolnici za ortopediju dr. Nemec

'Operacija Izrael', u kojoj hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji trebaju tri boda da se nadoknadi domaći manjak protiv Grčke, nažalost loše je počela. Prvo je otpao Mladen Petrić, uz kartoniranog Darija Srnu, a proteklog vikenda stradao je i Nikica Jelavić. Hitnost oko stanja Jelavićeva gležnja tražila je operaciju, a nju je danas obavio prof. Boris Nemec.

Prof. Nemec napravio je artroskopski zahvat gležnja te izvadio komadić hrskavice koji je bio otrgnut. Napadač Glasgow Rangersa sada će dva tjedna nositi 'čizmu', a tek za šest tjedana nakon operacije moći će početi opterećivati gležanj do 50 posto. Nažalost, čini se da će se i navijači škotskog kluba i hrvatske reprezentacije morati strpjeti mnogo dulje da ga ugledaju na travnjaku nego što se u prvi mah očekivalo.

Iako se u ponedjeljak navečer mislilo da bi izbornik Bilić mogao pozvati novog napadača, u utorak je potvrdio da mu u aktualnoj ponudi (Eduardo, Olić, Mandžukić, Mate Bilić) nije potreban nitko drugi.

'Iako je Jelavić otpao, zaključili smo da su četiri napadača dosta i više nikog neću zvati', rekao je izbornik Bilić.

Pred novinarima u slovenskom Čatežu bio je i jedan od napadača, Eduardo da Silva, koji u Šahtaru uglavnom ulazi s klupe.

'Situacija sa mnom je odlična. Napredovao sam i spremniji sam nego za prošlu utakmicu kvalifikacija. Nikad neću zaboraviti prošlu utakmicu u Izraelu kad sam prvi put zabio tri gola za Hrvatsku. Međutim, sada će to biti puno teža utakmica. Iako čujem da Benayoun neće igrati, mislim da bi nama bilo bolje da igra. Izrael previše ovisi o njemu i svaka lopta ide na njega. Mi to znamo i bilo bi nam lakše njega zaustaviti. Ako bude igrao netko drugi tko se želi dokazati, onda bi moglo biti puno teže', zaključio je Eduardo.