GOL ABERDEENU

Jelavić: Nikada nisam zabio ljepši pogodak

14.04.2011 u 19:07

Bionic
Reading

Pogodak Nikice Jelavića u škotskom prvenstvu više i nije neka vijest. Najbolji igrač Glasgow Rangersa ove je sezone zabio 14 komada i ubilježio sedam asistencija. Uprava Rangersa sada je sigurna da je njegovim dovođenjem sklopila najbolji posao u posljednjih nekoliko godina. A posljednji pogodak škaricama protiv Aberdeena bacio je njegove navijače u trans. Bilo je to za 1:0

'Nikad u karijeri nisam zabio tako atraktivan pogodak. Bilo je pokušaja, ali svi su uglavnom završavali u gredi ili vratnici. Pogodak je još slađi kada se uzme u obzir da do ove sezone Rangersi četiri godine nisu uspijevali pobijediti kod Aberdeena. Bod u toj utakmici ne bi nam ništa značio', počeo je Jelavić, koji je u rujnu prošle godine Aberdeenu zabio također za pobjedu (3:2)

Jeste li posebno proslavili pogodak?
'Nema vremena za slavlja. Svaka tri dana igramo utakmice. Sad se lomi prvenstvo i moramo biti koncentrirani'.

Borba za naslov prvaka bit će i te kako neizvjesna?
'Još je sedam kola do kraja. Celtic nam bježi dva boda i dolaze nam u goste. Ako pobijedimo sve do kraja, bit ćemo prvaci. Važno je da negdje ne posrnemo kod ovih slabijih momčadi.'

Očito vam odgovara nogometna filozofija trenera Waltera Smitha. Ljubav je obostrana, budući da vas iznimno cijeni.
'Baš mi je žao što će na kraju sezone otići u mirovinu. On je znalac, motivator i velik čovjek'.

Škotski mediji prepuni su hvale. Opći je dojam da ste na sebe preuzeli svu odgovornost i da bez vas Rangersi ne bi bili ravnopravni sa Celticom.
'Gode mi pohvale. No, sva je filozofija u tome da smo odlična klapa. Da ja nemam dobre suigrače, i moj učinak bio bi puno manji'.

Ako se dulje zadržite u Rangersima, i rekord legendarnog Krisa Boyda mogao bi se naći u opasnosti. Boyd je u četiri sezone igrao 143 utakmice i zabio 101 pogodak.
'Uh, daleko je to još. Ne razmišljam o rekordima, oni će samo padati s vremenom. Samo da nastavim u ovom ritmu.'

Stignete li pratiti završnicu Lige prvaka?
'U finalu bih volio madridski Real jer Barcelona je više dosadna koliko savršeno igraju', zaključio je Jelavić.

Krasan pogodak Jelavića