DOBAR VJETAR U JEDRIMA

Jedriličari na korak od europskih medalja

26.08.2009 u 18:55

Bionic
Reading

Nakon trećeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu klase finn u Bugarskoj hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić je prvi, Marin Mišura je na šestom mjestu, dok Josip Olujić konkurira za juniorske medalje

Finaši su u srijedu odjedrili tri plova kako bi nadoknadili zaostatak. U prva dva jedrenja Kljaković Gašpić zabilježio je nešto slabije ulaze na ovom prvenstvu, osmo i 13. mjesto, pa mu se pratnja dosta približila. Međutim, u zadnjem današnjem jedrenju Ivan je nadmudrio konkurenciju, ušao drugi u cilj i značajno povećao svoju prednost. Nakon šest jedrenja drugoplasiranom Wrightu bježi četiri boda, a trećeplasiranom Nirkku čak 13.

'U prva dva plova stvarno me nije išlo. Vjetar je bio slab i kao da sam svako malo upadao u neku rupu od bonace. Startao sam dobro obje, ali nisam bio dovoljno strpljiv i tu sam griješio. Međutim, treći plov sam stvarno dobro odjedrio, vjetar je malo pojačao, otpuhao ove slabije, bila je čišća situacija i nedostajalo je još malo stranice niz vjetar da uđem prvi', kazao je Kljaković Gašpić.

Izvrsno je dan iskoristio Marin Mišura. S petim i dva treća ulaza probio se na ukupno šesto mjesto.

'Imao sam par grešaka koje sebi nisam smio dozvoliti, ali dobro, neću se puno žaliti, dan je za mene zaista bio gotovo savršen. Nakon prva dva dana vidio sam da moram sad riskirati ako se želim ubaciti u vrh, tako da sam danas maksimalno riskirao, jedrio na nož i isplatilo mi se', kazao je Mišura.

Josip Olujić zauzima ukupno 26. mjesto, a treći je među juniorima. Vodećih pet juniora smjestilo se u ukupnom poretku od 24. do 28. mjesta. Nikola Barić je 62.