ZA POVIJEST

Jedna od najvećih rukometnih reprezentacija razmišljala o bojkotu SP-a pa u prvoj utakmici na turniru dobila novog rekordera

Bionic
Reading

Njemačka je na rukometnom SP-u krenula uvjerljivom i očekivanom pobjedom protiv Urugvaja 43:14, a već u prvoj utakmici dobila je i novog rekordera

U petak su se Nijemci lako obračunali s debitantima na SP-u, a zanimljivo da je nastup ove europske reprezentacije čak bio pod upitnikom zbog brojnih otkaza, jer su mnoge zvijezde smatrale da ne treba održavati natjecanje za vrijeme pandemije.

Oni koji su se odazvali pozivu nacionalne vrste sjajno su odradili prvo kolo, čak 29 ralike protiv rukometnih liliputanaca iz Južne Amerike uz devet pogodaka Tima Kasteninga.

Ovaj susret ostat će zauvijek upisan u sjećanju sjajnog lijevog krila LöwenaUwe Gensheimera iako nije pružio neku nezaboravnu predstavu, tri pogotka iz sedam pokušaja. No i taj učinak bio mu je dovoljan da postanje njemački rekorder po broju golova na SP-ima.

  • +5
Njemačka - Urugvaj, SP u rukometu 2021., 1. kolo. Izvor: EPA / Autor: Anne-Christine Poujoulat / POOL

Došao je do broje od 174 te je za jedan pogodak prestigao desno krilo Floriana Kehrmanna (173) koji se od reprezentacije oprostio 2009. Dodajmo kako je Gensheimer do ovog SP-a, za Njemačku zabio ukupno 907 golova u 184 utakmice.

Inače, Njemačka bi danas od 18 sati trebala igrati protiv Zelenortskih otoka, ali je ta utakmica upitna zbog zaraženih rukometaša suparničke reprezentacije koronavirusom pa je moguće da je europski predstavnik dobije bez borbe.