DRUŽENJE UZ UTAKMICE

Jedinstveni košarkaški klub Bosco sportskim druženjem slavi 25. rođendan

18.10.2017 u 13:27

Bionic
Reading

Košarkaški klub Bosco, po mnogočemu jedinstven u Hrvatskoj, priprema se za veliku obljetnicu. Klub koji nosi ime po svecu don Ivanu Boscu osnovao je Salezijanac don Ivan Marijanović 1992. godine s ciljem usmjeravanja mladih na pravi put kroz bavljenje sportom

Proslavu 25 godina djelovanja KK Bosco obilježit će kratkim utakmicama na kojim će nastupiti političari i zvijezde, a koje će se u utorak, 24. listopada s početkom u 19 sati održati u Boćarskom domu.

Bosco je puno više od košarkaškog kluba. Uz sportsku funkciju, klub funkcionira kao odgojna i obrazovna ustanova. Svako dijete koje igra u KK Bosco ima pravo na besplatne instrukcije iz različitih predmeta u sklopu Crkve te odlaske na ljetovanja i zimovanja, te sudjeluje na međunarodnim igrama salezijanske mladeži. Klub je organizirao brojne turnire, te humanitarne utakmice kojima su se skupljala sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Ovakav pristup odgajanju kroz sport temelji se na ideji don Bosca kojom se mlade ljude sportom podučava vrlinama prijateljstva, poštovanja i suradnje.   KK Bosco trenira i igra u više dvorana, a domicilna mu je u Osnovnoj školi Matija Gubec na Knežiji. Unatoč skromnim počecima, klub danas broji više od 150 članova u sekcijama seniori, juniori, kadeti, mlađi kadeti i škola košarke. Seniori su ove godine ostvarili najveći uspjeh kluba ulaskom u Prvu hrvatsku ligu, što je još samo jedna potvrda izvrsnog rada trenera KK Bosco.

Tokom godina u KK Bosco stasali su brojni hrvatski sportaši i javni djelatnici. Tako su Boscov dres nosili Davor Bernardić, profesor Damir Knjaz, sportski novinar Mihovil Horvat, trener Ivan Velić, trener Bariša Krasić, profesionalni košarkaši Andrija Stipanović, Mladen Primorac, Karlo Žganec i brojni drugi.

Klub se financira isključivo članarinama i donacijama, a za natjecanja na visokoj razini nužno je potrebna bolja oprema. Upravo zato će se nakon jubilarne utakmice održati i donatorsko druženje prijatelja kluba na kojima će se prikupljati prijeko potrebna financijska sredstva. Više informacija OVDJE.