kramarić odlazi?

Jedini spas za klub je rasprodaja igrača, a prvi na transfer listi ovog će ljeta biti sjajni hrvatski napadač: Ovo je neizbježno...

09.03.2021 u 13:46

Bionic
Reading

Čelnici njemačkog bundesligaša Hoffenheima objavili su kako se klub nalazi u teškom financijskom stanju. Pandemija koronavirusa uzdrmala je i najveće klubove, a iz Hoffenheima najavljuju kako jedini spas i izlaz iz ove situacije vide u prodaji igrača

Odigrao je Andrej Kramarić (29) ove sezone 19 utakmica za Hoffenheim u Bundesligi te zabio 14 golova. Uz to je u dvije utakmice u Kupu zabio tri gola te u Europskoj ligi dva gola u četiri utakmice. Uz to je i najskuplji Hoffenheimov igrač, prema Transfermarktu naš reprezentativac vrijedi 32 milijuna eura.

No, njegov Hoffenheim se našao u gotovo bezizlaznoj situaciji. Financijska kriza pritisnula je klub te su čelnici za početak najavili novo smanjenje plaća nogometaša.

'Ovo je neizbježno, moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji', kazao je direktor Hoffenheima Alexander Rosen te pojasnio:

'Troškovi i prihodi moraju biti uravnoteženi, ako je novac od TV prava smanjen, a od ulaznica ga nema, moramo smanjiti troškove, ako ne nađemo nove izvore financiranja. Dugoročno na takav način nitko više neće moći poslovati...'

A ti novi izvori financiranja ovog će ljeta biti - rasprodaja igrača! Jedini je to način da klub preživi ovo krizno razdoblje. Tako će se, tvrde njemački mediji, baš Andrej Kramarić naći na vrhu transfer liste. Njegovom prodajom Hoffenheim bi zaradio dovoljno novca da preživi veći dio sljedeće sezone...

Zainteresiranih klubova ima jer Kramarić je jedan od najboljih napadača u Bundesligi, prošlog se ljeta čak spominjao njegov odlazak u redove minhenskog Bayerna. Ovog bi se ljeta to moglo i ostvariti. Iako, Rosen tvrdi kako će klub veliku rasprodaju ipak pokušati izbjeći.

  • +5
Union Berlin - Hoffenheim, Bundesliga, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Andreas Gora / POOL

'Ne želimo prodavati igrače ispod njihove tržišne cijene, pogotovo ako bismo njihovim odlaskom riskirali kvalitetu momčad i konačni sportski rezultat', tvrdi Alexander Rosen i zaključuje:

'No, realnost je takva da nekim igračima nećemo moći produžiti ugovor. Tu će prodaja biti jedina solucija...'

Sigurno je kako će za Andreja Kramarića Hoffenheim dobiti dovoljno financijski jakih ponuda, posebice ako Krama odigra dobro na Europskom prvenstvu.

Njegova je realna vrijednost negdje oko 50 milijuna eura, no koronavirus je opasno srušio cijene na nogometnom tržištu i neovisne procjene govore kako bi Hoffenheim prodajom napadača hrvatske reprezentacije u ovom trenutku mogao zaraditi najviše 40 milijuna eura.