SUD STRUČNJAKA

'Jedini Balićev problem je motivacija'

21.01.2010 u 14:04

Bionic
Reading

Ako je netko dosad razočarao na Europskom prvenstvu u rukometu, to su Francuzi koji su na startu upisali sretan remi s Mađarima (29:29) te tijesnu pobjedu protiv Čeha (21:20). Ni njihov bivši trofejni izbornik Daniel Costantini nije sretan onime što vidi

Daniel Costantini je veliki rukometni stručnjak koji se 2001. oprostio od klupe 'galskih pijetlova'. U svojoj izborničkoj karijeri uzeo je dva svjetska naslova (1995. i 2001) i olimpijsku broncu (1992), a sada je novinar i komentator rukometnih utakmica. Njegove riječi imaju težinu.

'Da ste me pitali tko će biti prvak Europe u ponedjeljak, rekao bih da će Francuska dominirati natjecanjem. Sada, nakon dva kola, shvatio sam da Europsko prvenstvo može donijeti veliko iznenađenje. Norveška, Hrvatska, Rusija, Danska, Poljska, Španjolska i Mađarska su jaki suparnici Francuske i lako mogu osvojiti naslov', rekao je Costantini koji nije siguran ni u to tko će biti MVP prvenstva.

'Karabatić je u utorak pokazao da je bolji nego ikad. No osim njega, tu je još nekoliko igrača koji mogu impresionirati. Kao, naprimjer, Ivano Balić, kojeg osobno obožavam. Da bi mogao igrati na vrhunskoj razini, treba pronaći motivaciju, a to je njegov jedini problem. Španjolac Iker Romero je također na mojoj kratkoj listi igrača koji mogu biti najbolji na natjecanju', dodao je Costantini.