TRAGIČAN VIKEND

Jedan ubijen, 40 ozlijeđenih na utakmicama u Brazilu

16.02.2009 u 19:23

Bionic
Reading

Prošli vikend u brazilskom nogometu nazvan je krvavim, jer je jedna osoba usmrćena, a više od 40 ih je ozlijeđeno u sukobima huliganskih skupina navijača u Sao Paulu i Belo Horizonteu

Najteži incident zbio se u Belo Horizonteu gdje je hicima iz pištolja ubijen jedan 20-godišnji navijač Atletico Mineira. Na njega su, dok je čekao autobus kojim će se odvesti na stadion Mineirao, gdje je igrana utakmica s Cruzeirom (1:2), pucala dvojica gostujućih navijača, koji su se na motociklu provezli pored autobusne postaje.

Žrtvin 16-godišnji rođak također je ozlijeđen u tom incidentu, ali je policajcima prije nego što je odvezen u bolnicu opisao navijače Cruzeira koji su počinili zlodjelo.

U Sao Paulu na Morumbi stadionu igran je derbi ljutih rivala brazilskog nogometa između Sao Paula i Corinthiansa (1:1), na kojemu je također bilo tučnjava navijačkih skupina.

Policijski pukovnik Hervando Velozo u ponedjeljak je opisao tijek sukoba koji je otpočeo na jednom od ulaza u stadion. On kaže da su policajci nastojali razdvojiti navijačke skupine ali su se one okrenule protiv policajaca koji su, da bi se zaštitili ispalili u zrak više hitaca upozorenja.

Više od 40 navijača ozlijeđeno je u tučnjavi, a petorica od njih su hospitalizirani. Oštećene su mnoge trgovine uokrug stadiona kao i više automobila parkiranih u njegovoj blizini.
Policija je uhitila jednog huligana koji je na protivničke navijače pokušao baciti bombu kućne izrade.