veliki izazov

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša na kraju sezone završava bogatu karijeru, a sada je poznato i što će raditi u mirovini

13.02.2021 u 15:30

Bionic
Reading

Legendarni rukometaš iz Sjeverne Makedonije, 40-godišnji Kiril Lazarov imenovan je novim izbornikom te reprezentacije te bi na toj dužnosti trebao provesti sljedećih pet godina, objavio je Makedonski rukometni savez (RFM)

Kiro Lazarov (40) je nastupao za reprezentaciju Sjeverne Makedonije još na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Egiptu, a do kraja ove sezone bi trebao nastupati za francuski Nantes nakon čega odlazi u igračku mirovinu.

Prvu godinu na klupi Lazarov će službeno provesti u ulozi trenera s obzirom da će morati položiti ispite za najvišu trenersku licencu, a zatim će mu početi teći četvrerogodišnji ugovor u ulozi izbornika.

Lazarov će na mjestu izbornika naslijediti Danila Brestovca, s kojim je raskinuta suradnja nakon lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Lazarov je jedan od najboljih rukometaša u povijesti, u karijeri je nosio dresove mnogih renomiranih klubova, uključujući Zagreb, Veszprem, Ciudad Real i Barcelonu.

  • +4
Sjeverna Makedonija - Čile, SP u rukometu 2021., 3. kolo Izvor: EPA / Autor: Mohamed Abd El Ghany / POOL

U svojoj bogatoj igračkoj karijeri Lazarov je osvojio 15 naslova prvaka u različitim državama, neke i s PPD Zagrebom za koji je igrao od 2000. do 2002. te od 2007. do 2010. godine, dok je 2015. s Barcelonom osvojio i Ligu prvaka.

Lazarov je najbolji strijelac Lige prvaka u povijesti tog natjecanja, a s 92 gola koliko je zabio 2009. godine u Hrvatskoj postavio je rekord po broju golova na jednom Svjetskom prvenstvu.