sve zbog koronavirusa

Jedan od najboljih rukometnih golmana na svijetu, koji je branio za tri reprezentacije, odlazi u mirovinu

31.03.2020 u 17:13

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa zbog koje su prekinuta gotova sportska natjecanja diljem svijeta, utječe i na igračke karijere, a zbog cjelokupne situacije iz rukometa se povlači i Arpad Šterbik, jedan od najboljih golmana svih vremena

Arpad Šterbik, Mađar rođen u Srbiji 1979. godine, a koji od 2018. godine nosi dres Veszprema, na kraju ove sezone odlazi u zasluženu mirovinu.

Ovaj odlični golman sâm je najavio povlačenje s terena, a razlog zbog kojeg je tako odlučio zove se koronavirus.

'Ovo je jako teška odluka. Iskreno, bilo mi je teško da se opet aktiviram i branim nakon duge pauze. Čini mi se da je dvoboj protiv Tatanabyja bio posljednji u karijeri (op.a Veszprem je 10. ožujka slavio 33:26). Žao mi je što neću biti u prilici odigrati još jedan Final Four Lige prvaka. Želio sam osvojiti još jedan naslov europskog prvaka', rekao je Šterbik.

Profesionalnu karijeru Šterbik je počeo u Srbiji igrajući za Jugović, a prije nego što je došao u Veszprem, još se okušao u Vardaru, Barceloni, Atletico Madridu i Ciudad Realu.

U bogatoj riznici trofeja izdvajaju se četiri osvojena u Ligi prvaka, a ima također i brojna odličja s reprezentacijama, jer igrao ih je za tri: prvo za Jugoslaviju, potom reprezentaciju Srbije i Crne Gore te na kraju za Španjolsku, za koju je igrao od 2008. godine. 2005. godine proglašen je za najboljeg rukometaša svijeta.