Bomba iz Osijeka

Jedan od najboljih igrača u HT Prvoj ligi na meti velikana; za njega je već navodno odbijeno šest milijuna eura, a uskoro bi mogao srušiti i rekord

27.07.2020 u 18:15

Bionic
Reading

Mirko Marić je na meti nekoliko velikana, a dio medija piše kako je odbijeno šest milijuna eura od Dinama iz Kijeva, dok dio tvrdi da će ponuda tek stići

Iako službeno nije najbolji strijelac lige jer Antonio-Mirko Čolak ima manju minutažu i manje golova iz penala od njega, Mirko Marić je s 20 golova ove sezone pokazao o kakvoj se klasi od napadača radi. 20 golova zabio je u HT Prvoj ligi, a tome je dodao još i šest asistencija i dva gola u Kupu.

Njegove sjajne igre nisu prošle nezapaženo pa je sve više velikana koji bi ga rado vidjeli u svojoj svlačionici iduće sezone. Ranije se kao glavni zainteresirani spominjao turski velikan Fenerbahče, a sada se u utrku uključuje i ukrajinski div Dinamo Kijev. Oni su se spremni za Marića 'potući' s Turcima, a ovom bi borbom mogao najviše profitirati Osijek.

Marić prema Transfermarktu vrijedi 4.5 milijuna eura, a Ukrajinci su navodno spremni platiti šest milijuna za jednu od najvećih, ili uz Petra Bočkaja, možda i najveću zvijezdu Osijeka. Slavonski prvoligaš bi mogao tražiti i više novaca za Marića, no i da ode za cifru koju nudi sastav iz Kijeva, bio bi to najbolji posao u povijesti Osijeka.

Marić je u veljači 2017. godine iz zagrebačkog Dinama prešao u mađarski Videoton za 650.000 eura da bi iste godine stigao u Osijek. Nije poznato koliko su ga Osječani platili, ali spominju se slične cifre. Dio medije pisao je i kako je Osijek odbio Dinamovih šest milijuna eura i da žele to povisiti na barem osam.

Ode li i za spomenutih šest milijuna, bio bi to najveći izlazni transfer Osijeka koji je rekord postavio prošle godine prodajom Boška Šutala u Atalantu za pet milijuna eura. Osim spomenutih klubova, piše se i o interesu Birminghama za napadača Osijeka pa je izgledno da će Marić već ovog ljeta napustiti klub, a jedino pitanje je gdje ide i za koliko novaca.