ISKRENA REAKCIJA

Jedan od jakih aduta Hrvatske i izbornika Zlatka Dalića imao je jasnu poruku za one koji su krenuli u stvaranje panike

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 02.06.2021 12:59
  • Objavljeno 02.06.2021 u 06:45
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u prvom pripremnom nastupu uoči EURA u Velikoj Gorici protiv Armenije 1:1

Pogodak za Hrvatsku upisao je Ivan Perišić (23) u svom stotom reprezentativnom nastupu, dok je za Armence pogodio Wbeymar Angulo (72). Bio je to prvi međusobni dvoboj Hrvatske i Armenije, te prvi nastup Vatrenih u Velikoj Gorici.

Hrvatska nije uspjela slaviti na startu priprema za EURO, uporni i žilavi Armenci iskoristili su 'teške noge' Vatrenih i ubilježili remi protiv svjetskih doprvaka. Dalićevi izabranici igrali su ipak bolje od rezultata, ali zabrinjava posvemašnja neefikasnost i nepotrebno kompliciranje pred protivničkim vratima, pa umjesto više nego uvjerljive pobjede postignut tek 'mršavi' remi.

Poslije utakmice zanimljivu izjavu dao je ofenzivac CSKA-a iz Moskve Nikola Vlašić koji je prije nešto više od tjedan dana uplovio ubračnu luku, a krajem mjeseca očekuje prinovu u obitelji.

'Mislim da smo imali dosta šansi. Nismo zabili drugi gol i onda se uvukla panika. Svi smo igrali ovakve utakmice, imaš puno šansi, ne zabiješ pogodak, a oni zabiju eurogol', rekao je Vlašić pa nastavio:

  • +31
Hrvatska - Armenija, pripremna utakmica za Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Svaka im čast. Nakon tog pogotka, Armenija se digla, imali su još neke šanse, ali mislim da je sve na nama jer nismo zabili više golova.'

Zabrinjava li slaba realizacija?

'Ne brine nas, svi znamo koje su naše kvalitete. Nismo zabili više od jednog pogotka, ali imali smo puno šansi, puno dobrih akcija. Ne treba stvarati paniku, moramo ostati na zemlji i doći će to na svoje.'