NAJBOLJE RJEŠENJE

Jedan od glavnih ljudi HNS-a progovorio o prekidu suradnje s Nenadom Gračanom; evo kako je došlo do toga...

11.09.2019 u 21:17

Bionic
Reading

Izvršni odbor Hrvatskoga nogometnoga saveza (HNS) prihvatio je ostavku Nenada Gračana koji tako od srijede i službeno nije više izbornik mlade U-21 reprezentacije koja je u potrazi za novim izbornikom. O cijeloj situaciji govorio je izvršni direktor Saveza Marijan Kustić

Podsjećamo, u svom prvom nastupu u skupini 4 kvalifikacija za odlazak na U-21 Europsko prvenstvo 2021. godine Hrvatska je u Šibeniku ugostila Škotsku, koja je nakon preokreta u završnici kući otputovala sa sva tri boda u džepu.

Hrvatska je povela pogotkom Sandra Kulenovića u 10. minuti i to je vodstvo držala do 80. minute. Tada je za Škotsku za 1:1 zabio u 81. minuti McLennan svoj prvi gol, a onda osam minuta kasnije postiže drugi pogodak za pobjedu gostujućeg sastava.

'Žao nam je što smo izgubili utakmicu. Nakon što je završila utakmica, sjeo sam s izbornikom za stol, porazgovarali smo i ponudio je ostavku. Danas je Izvršni odbor to prihvatio i mislim da je to u ovom trenutku dobro', rekao je Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, u razgovoru za HRT.

'Rekao je da je vjerojatno došlo i malo do zasićenja te da on misli da je možda najbolje da ponudi ostavku i tako smo došli do tog rješenja', objasnio je Kustić.

Gračan je na udaru predsjednika HNS-a Davora Šukera još od Europskog prvenstva u Italiji i San Marinu gdje naša reprezentacija nije prošla skupinu. Šuker je čak tražio njegovu smjenu, te na njegovo mjesto htio postaviti trenera Lokomotive Gorana Tomića, međutim, Izvršni odbor HNS-a tome se tada usprotivio.

  • +4
Hrvatska - Škotska, U-21, kvalifikacije za Euro Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Nije to prvi put da imamo različito mišljenje. Svi imaju pravo na svoje mišljenje. U tom trenutku, mislili smo da je to dobro jer smo prije Europskog prvenstva donijeli odluku da izbornik bude Nenad Gračan. Naravno da nismo htjeli samo tako raditi smjenu. Nakon ovoga, mislim da je ovo dobro rješenje. Siguran sam da će Izvršni odbor donijeti dobru odluku o nasljedniku. Ništa konkretno o imenima, kroz desetak dana ćemo naći prava rješenja', zaključio je Kustić.