'MODRI' PO DEVETI POKAL

Jedan od dva Dinama osvojit će Ramljak

04.06.2011 u 20:31

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo osigurao je u subotu nastup u finalu devetog izdanja Memorijalnog turnira Mladen Ramljak, a na suprotnoj strani stajat će dečki ih kijevskog imenjaka

Deveti Memorijalni turnir Mladen Ramljak bez sumnje će osvojiti Dinamo. Pitanje je samo hoće li to biti domaćin iz Zagreba ili imenjak iz Kijeva.

Domaćin je svoj plasman u deveti uzastopni finale osigurao i prije izlaska na travnjak, jer su Rapid i Villarreal remizirali (1:1) i tako olakšali posao 'modrima'. Dinamo je takvu situaciju iskoristio za lagani odmor te je kombinirani sastav trenera Dinka Jeličića izvukao ležernih 0:0 protiv švedskog AIK-a.

'Spustili smo ritam da finale dočekamo što svježiji. Ukrajinci su ozbiljna, konstitucijski jaka momčad, ali pokazali smo da možemo igrati na visokoj razini i ako ponovimo izdanje iz prva dva dana, možemo očekivati povoljan ishod', rekao je Jeličić koji će u nedjelju odraditi posljednji susret u juniorskom stažu.

U tri godine na klupi Dinama osvojio je tri naslova, smješi mu se i treći Ramljak i kao nagrada došao je seniorski angažman na čelu ispostave Dinama - Radniku Legei.

Osmi nastup na Ramljaku upisat će i Oliver Zelenika, golman koji je u sedam nastupa samo jednom vadio loptu iz mreže. Dapače, lani je u finalu protuiv Hajduka i zabio zadnji jedanaesterac za potvrdu trijumfa protiv rivala.

'Uvijek sam spreman za petu seriju. Kijev je OK ekipa, ali posebno smo motivirani i vjerujem da ćemo slaviti i bez penala', rekao je golman za kojega će se još čuti.

Kijevljani su kartu za finale ovjerili uvjerljivom pobjedom od 4:0 protiv Al Nasra iz Dubaija, čime su ostali ispred Espanyola koji je svladao selekciju SAD-a sa 1:0. Finale je na rasporedu u nedjelju u 11 sati na travnjaku Hitrec-Kacian.