S RAZLOGOM LJUTI

Jedan klub je u prvom kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige drastično oštećen: Ovo je bilo suprotno pravilima

18.07.2022 u 18:44

Bionic
Reading

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza izdvojila je u svojoj analizi prvoga kola SuperSport HNL-a samo detalje iz dvoboja Osijeka i Gorice u Gradskom vrtu

Komisija je analizirala dvije situacije, jednu iz 71. i jednu iz 84. minute.

Za prvu je procijenila da nije bilo prekršaja te da je dobro postavljeni sudac dobroj procijenio da branič Gorice nije napravio prekršaj. No, nakon intervencije VAR-a i pregleda snimke promijenio je odluku i neispravno dosudio kazneni udarac za Osječane.

Komisija ističe da je jasno da napadač rukama drži braniča, okreće se i zapinje za njegovu ispruženu nogu, te da je u pitanju bio kontakt laganog intenziteta, nedostatan za najstrožu kaznu. Intervenciju VAR suca Bebeka Komisija smatra neispravnom, odnosno suprotnom pravilima primjene VAR protokola.

  • +7
Osijek - Gorica (1. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

U 84. minuti sudac na terenu nije prepoznao ozbiljnost incidenta u kojem je igrač Gorice otvorenim đonom startao na nogu suparnika. Umjesto prekršaja zbog grube igre pustio je prednost. U ovom slučaju intervenciju VAR suca Komisija smatra ispravnom. Nakon pregleda snimke sudac je ispravno isključio igrača Gorice.

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.