JURIĆ O NAMJERAMA KLUBA

Je li ovo zaista plan čelnika Osijeka za nestašnog Bočkaja? Doznali smo koliko milijuna eura je u igri

19.03.2019 u 10:46

Bionic
Reading

Nakon što je nestašni nogometaš Osijeka Petar Bočkaj zbog incidenta prvo izbačen iz momčadi, da bi dva tjedna kasnije klub ipak promijenio odluku, oglasio se i Mario Jurić iz Hrvatske udruge Nogometni sindikat, objasnivši o čemu se radi

Podsjetimo, 22-godišnji Petar Bočkaj izazvao je incident kada se svojim automobilom zabio u prodavaonicu u sklopu benzinske stanice te je uz to ozlijedio djelatnicu. Kasnije je utvrđeno kako je bio u alkoholiziranom stanju, a vrlo brzo klub je s njim odlučio raskinuti ugovor.

Međutim, dva tjedna kasnije Bočkaj, koji je poznat kao ponajbolji izvođač slobodnih udaraca za kojeg je bilo već upita klubova veće platežne moći (među njima je i Dinamo), vraćen je treninzima. Kada će biti vraćen u prvi sastav nije poznato, ali samo činjenica da mu je oprošteno dovoljno govori.

O cijelom se ovom slučaju oglasila i Hrvatska udruga Nogometni sindikat i njihov predsjednik Marijo Jurić koji je gostovao u Dnevniku Nove TV.

'Disciplinski pravilnik kluba regulira ovakvo ponašanje i klub je zbog ovakvog ponašanja igrača, imao pravo prekinuti ugovor igraču. I u tom slučaju svi gube. I klub i igrač. Kad, s druge strane, u klubu imate pametne i mudre ljude, ljude koji se odgovorno ponašaju prema kapitalu kluba, onda imate ovakve odluke - pametne, odgovorne i mudre. O čemu se radi - vjerojatno će klub kroz prijelazni rok pokušati unovčiti Bočkaja i time ostvariti prihod i zaštititi svoj kapital', kazao je Jurić dodavši:

'Najskuplja škola jest kada učite iz vlastitih pogrešaka. Petar je, nadam se, naučio na svojoj pogrešci, a apeliram i na ostale igrače da izvuku pouku i da se odgovorno ponašaju jer oni predstavljaju uzor mladim sportašima i u skladu s tim bi se trebali vladati.'

U cijeloj priči važno je naglasiti kako su čelnici Osijeka već imali ranije ponude za ljevonogog veznjaka koji je dobio nadimak 'kralj slobodnih udaraca.'

Od prije je poznato kako je za njega interes pokazao francuski Bordeaux, a tada je navodno njihova ponuda od tri milijuna eura bila premala za čelnike Osijeka. Tada su navodno računali kako ga ne žele pustiti za manje od pet milijuna eura... No, preko noći situacija se promijeniloa, a iz krugova bliskih Bočkaju doznajemo kako je čvrsto odlučio promijeniti se i potpuno se posvetiti nogometu.

U slučaju da se uskoro vrati u prvu momčad i svojom igrom i golovima pomogne Osijeku za što bolji plasman u HT Prvu ligu nema sumnje kako će incident biti brzo zaboravljen. Stoga, nije nemoguće da uskoro opet u Osijek stigne ponuda čak i veća od spomenutih tri milijuna eura.

Ipak je riječ o mladom igraču ispred kojeg je još puno utakmica, a na svojoj koži je najbolje osjetio što to znači preko noći ostati gotovo bez svega. No, obiteljski mir i činjenica da je nedavno postao otac, te da je shvatio kako je nogomet ono što najbolje zna, potpuno ga je promijenila. I u cijeloj priči sve strane bi mogle jako dobro zaraditi.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Rijeka - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL