ČUDESNI RUS

Je li ovo najbolja obrana koju ste ikad vidjeli?

14.04.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Ukoliko Flyersi izbace Penguinse iz prvog kruga doigravanja, dobar dio zasluga svakako će ići njihovu fenomenalnom golmanu Ilji Brizgalovu

Ilja Brizgalov, golman Philadelphia Flyersa, briljira u prvom krugu doigravanja. Ruski reprezentativac je u prve dvije utakmice protiv Penguinsa doslovce izludio društvo iz Pittsburgha, no jedna obrana ipak graniči s nemogućim.

Penguinsi su odigrali super akciju, s brzim dodavanjima i odličnim kretanjima. Pak je začas stigao do Krisa Letanga, udarac je bio izvrstan - odmjeren i naciljan, no 31-godišnji Rus nevjerojatnom je reakcijom 'pokupio' pak. Letang i društvo doslovce nisu mogli vjerovati da je to moguće, no kad je na golu Brizgalov, očito je sve moguće.

Nije na odmet spomenuti da se akcija dogodila pri rezultatu 2:0 za Penguinse i možda bi baš taj gol Letanga bio dovoljan da Flyersi 'potonu', a ovako ne samo da nisu potonuli, nego su u odličnom nastavku stigli do super pobjede 8:5 pred svojih 18,626 navijača. Claude Giroux je u tih osam golova ugradio po tri gola i tri asista, a Flyersi su poveli sa 2:0 u seriji na četiri pobjede.