BIT ĆE TU SVEGA

Je li na pomolu kaos, a Euro još nije ni krenuo; u razmaku od par sati dvije loše vijesti, a jedna je vezana uz skupinu u kojoj se nalazi Hrvatska

Bionic
Reading

Škotski veznjak John Fleck, jedan od 26 igrača na popisu škotskog izbornika za EURO, bio je pozitivan je na Covid-19 na testiranju provedenom u kampu škotske reprezentacije u Španjolskoj, objavio je u utorak Škotski nogometni savez

'Zato će on biti izoliran u skladu s uputama španjolske vlade i neće putovati za Portugal gdje će Škotska sutra igrati prijateljsku utakmicu protiv Nizozemske', dodao je Savez.

'Ostatak reprezentacije je ponovno testiran i svi su negativni', stoji u priopćenju Saveza.

Škotska je na EURU, koji počinje 11. lipnja, u skupini D u kojoj su i Hrvatska, Češka i Engleska. Protiv Hrvatske Škoti igraju 22. lipnja u 21 sat na Hampden Parku u Glasgowu.

I prvi vratar nizozemske nogometne reprezentacije Jasper Cillessen propustit će skorašnji EURO zbog pozitivnog nalaza na virus COVID-19.

Cillessen, član španjolske Valencije, zbog samoizolacije je propustio jednotjedni reprezentativni kamp u Portugalu, a izbornik Frank de Boer ne želi riskirati s opcijom koliko će vrataru trebati za oporavak te ga je stoga izostavio s popisa putnika.

Umjesto Cillessena De Boer je pozvao vratara AZ Alkmaara Marca Bizota . Preostala dva čuvara mreže koji će mu biti na raspolaganju su Tim Krul (Norwich City) i veteran Maarten Stekelenburg (Ajax).

Nizozemska će na EURU igrati u skupini C s Ukrajinom (13. lipnja), Austrijom (17. lipnja) i Sjevernom Makedonijom (21. lipnja), a sva tri dvoboja na programu su u Amsterdamu.